SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis'te Anayasa zirvesi!

Meclis'te Anayasa zirvesi!

12 Ağustos 2016 Cuma - 18:04




Meclis’te AKP, CHP ve MHP Anayasa Uzlaşma Komisyonu temsilcileri mini anayasa paketi için bir araya geldi.





15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından, başlayan yeni anayasa çalışmaları sonucunda bugün ilk toplantı yapıldı. MHP adına çalışmalara katılan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “Bu yangının sönmesi için acele etmeden ama hızla uzlaşma iklimi anlayışı ile çalışmaların tamamlanması birinci önceliğimiz” dedi.

AKP Genel Sekreter Abdülhamit Gül, CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP'den Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın katılacağı toplantıdan önce ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Parsak, “hızla yeni anayasayı bitirmemiz gerekir” dedi.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan millet olarak birlik, beraberlik  ve uzlaşma ikliminin devam etmesi temennisinde bulunan Parsak şöyle dedi:

“15 Temmuz gecesi tarihin en büyük ihanetlerinden biri yaşandı. Bir işgal girişimi yaşandı. Gazi Meclis işgalciler tarafından bombalandı. Bu yangının sönmesi için acele etmeden ama hızla uzlaşma iklimi anlayışı ile çalışmaların tamamlanması birinci önceliğimizden. Uzlaşmanın heba edilmemesi bu anayasa çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerekir. Ortaya çıkmış olan uzlaşma ikliminin heba  edilmeden anayasa çalışmalarında milletimizin beklentisi, devletimizin ihtiyaçları  doğrultusunda gerçekleşmesi gerekir.”

Bugün, takvim, usul ve esas belirlemek üzere toplanan AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri, salı günü yeniden toplanma kararı aldı. Salı gününden itibaren hafta boyunca çalışmalar devam edecek. Görüşmede uzlaşı sağlanırsa, maddeler partilerin yetkili kurullarında değerlendirilecek.  


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap