SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis'e yeni sığınak yapılacak!

Meclis'e yeni sığınak yapılacak!

20 Eylül 2016 Salı - 13:16




15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan ve büyük hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi için yeni sığınak yapılacağı açıklandı.





Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında uçaklardan bombaların yağdığı Türkiye Büyük Millet Meclisine yeni bir sığınağın yapılacağı açıklandı.

İSMAİL KARAMAN AÇIKLADI

Bu konuda TBMM Başkanı İsmail Kahraman "Bugüne uygun bir sığınak yok. Eskiden yapılmış, sığınak diye ayrılan bir yer vardı. Oranın çok çok yetersiz olduğunu hatta olmadığını, sığınak olmadığını gördük. Günümüz şartlarına, sivil savunma şartlarına, normlarına uygun bir sığınak yapacağız" dedi.

Karaman "Meclis'teki bütün kırık yerler, kapılar, pencereler, hasar gören yerler onarıldı, onarılmaya devam ediyor. Yalnız Başbakanımızın bulunduğu odanın ve onun çevresindeki bomba izlerinin saklanmasını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük." dedi.

MÜZE VE DEMOKRASİ YOLU


TBMM'nin bahçesindeki yoğun bombalama sonucu bombanın düştüğü çukur bulunduğunu hatırlatan Kahraman, şöyle konuştu:

"Orada yine tankın ezdiği bir araba, buradaki çukur, burası da kapalı hale getirilecek ve Meclis'le o çukur arasındaki yola 'Demokrasi Yolu' denilecek. Kenarında da 15 Temmuz darbe girişimine ait resimler sergilenecek."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap