SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis Başkanı Şentop: Seviyesizce ifadeler siyaset değildir

Meclis Başkanı Şentop: Seviyesizce ifadeler siyaset değildir

04 Mart 2020 Çarşamba - 18:37




TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mecliste gerçekleşen yumruklu kavgaya ilişkin, "Seviyesizce ifadeler siyaset değildir, ben bu ifadeleri kullanan zatı kullanıyorum" açıklmasını yaptı.





CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kavga çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

"SEVİYESİZCE HAKARETLER İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR"

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Genel Kurulu'nda bugün yaşanan kavgaya ilişkin, "Seviyesizce hakaretler, ifade özgürlüğü değildir. Herkes hassasiyet içinde hareket etmelidir. Meclis çatısı altında herkes sorumluluğunun bilincinde olmalı. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZ DE BUNDAN RAHATSIZDIR"

Şentop, "Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil, görüşlerini herkes ifade edebilir ama bunu hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da siyasetçilerimize de yakışmıyor. Milletimiz de bundan rahatsızdır" dedi.


NTV yayınına bağlanan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Seçilmiş "Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyorlar, Yargı önünde bunun  hesabı sorulacaktır. Sayın cumhurbaşkanımız zaten kendi hakkını kouyacaktır. Bu provokasyonu yapanlar zaten tarihte de hak ettiği karşılığı görecektir. CHP de bukişiye gerekli karşılığı vermelidir. Aynı şeyin tersi olsa bizim partimizden biri CHP'li birine bu şekilde hakaret etse biz onu kapının önüne koyarız. Biz her gün milletimizle birlikteyiz. Bu millet bir kaç tane provakatöre itimad etmez. Rahmetli Atatürk bu adamı elinde kızılcık sopasıyla kovalardı" dedi. KURTULMUŞ: CHP YÖNETİMİ BU ADAMA GEREKEN DERSİ VERMELİDİR

CHP'li Özkoç, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullanmıştı.SAVCILIKTAN ÖZKOÇ HAKKINDA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap