SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meclis 4 Temmuz'da açılıyor! Gündem memur maaşı ve kira zammı.

Meclis 4 Temmuz'da açılıyor! Gündem memur maaşı ve kira zammı.

02 Temmuz 2023 Pazar - 10:29




Bayram tatili sonrası gözler Meclis'e dikildi. Meclis, kirada yüzde 25 sınırı, memur ve memur emeklisi maaşı ve anayasa değişikliği gündemi ile 4 Temmuz'da toplanacak.





Meclis 4 Temmuz'da açılıyor! Gündem memur maaşı ve kira zammı...
 
Bayram tatili sonrası gözler Meclis'e dikildi. Meclis, kirada yüzde 25 sınırı, memur ve memur emeklisi maaşı ve anayasa değişikliği gündemi ile 4 Temmuz'da toplanacak.
 
9 günlük Kurban Bayramı tatili yarın sona eriyor. Türkiye’de yarın çoğu kişi işbaşı yapacak.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi ise 4 Temmuz’da açılıyor.
 
Meclis’in, bayramın arından ara zam teklifini gündeme alması beklenirken, düzenleme ile en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükselmesi konuşuluyor.
 
Diğer memurlar için ise görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Belirlenen zam oranına 6 aylık enflasyon farklı da ilave edilecek.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başlanlığında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları teklifin son halini belirleyecek.
 
Memura düzenleme emekli memurları da kapsayacak
Ayrıca, memurlara yapılacak zam doğrudan memur emeklilerine de yansıyacak. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin ardından yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetini önlemeye yönelik bir düzenleme de teklifte bulunacak.
 
İlk iş kirada yüzde 25 sınırlaması
Kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiren konutlarda kira artışı sorununa yönelik hükümetin, ev kira zammını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemesiyle ilgili geçen günlerde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bayramdan sonra meselenin Meclis’in ilk işlerinden olacağını ve düzenlemenin torba kanunla yasalaşacağını söyledi.
 
Bu kapsamda Meclis’in ilk işlerinden birisi de kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlama olacak.
 
Anayasa değişikliği
Hükümetin Meclis’in açılmaya başlamasıyla gündemindeki en önemli konular arasında Anayasa değişikliği de bulunuyor. Anayasa değişikliğinin maddeleri içinde başörtü konusu ve aileye ilişkin düzenlemeler olacak.
 
Muhalefet ile anlaşılması durumunda ise çok daha kapsamlı değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap