SON DAKİKA



Haber > Gündem > MEB 6 bin 7 öğretmeni göreve iade etti

MEB 6 bin 7 öğretmeni göreve iade etti

26 Kasım 2016 Cumartesi - 09:05




Milli Eğitim Bakanlığı, OHAL kapsamında KHK'lar ile açığa alınan öğretmenlerle ilgili yeni bir karar verdi. MEB, 6 bin 7 öğretmeni göreve iade etti.





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan personelden, Türkiye genelinde 6 bin 7'si görevlerine iade edildiğini açıkladı.

DİSİPLİN SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bu kişiler hakkında sadece görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırıldı. Söz konusu kişiler hakkında disiplin süreci bağlamında inceleme/soruşturma çalışmalarının devam ettiği, görevden uzakta bulunmalarını gerektiren bir durum görülmediğinden görevlerine iade edildikleri, soruşturma safahatının görevlerinin başındayken devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan bu kişilere ait göreve dönüş iş ve işlemlerinin yapılması amacıyla ilgili birimlerle gerekli yazılar da gönderildiği belirtildi.

İADE EDLENLER EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLER


Görevine iade edilenlerin büyük çoğunluğunun, eylem yapan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler olduğu öğrenildi. En çok öğretmenin göreve iade edildiği il ise Diyarbakır oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap