SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mazhar Yıldırımhan: 'Milletimin ve Davamın emrinde

Mazhar Yıldırımhan: 'Milletimin ve Davamın emrinde

08 Kasım 2018 Perşembe - 10:27








Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı gündemde olan Mazhar Yıldırımhan, karar arifesinde. Ankara’da baş başa oturup konuştuğumuz Yıldırımhan “Milletimin  ve davamın emrindeyim” derken, gözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevirmiş durumda. Yıldırımhan “Trabzon’un aşılmaz sorunları kesinlikle yoktur” diyerek yeşil ışığı şu sözlerle yaktı.

“Belediyeciliğin en önemli hususlarından birisi ekip anlayışıdır. Yani iyi bir ekip kurmaktır. Şehrin ihtiyaçlarını, halkın taleplerini bilen ve karşılayan, halka sıcak davranan, halkı kucaklayan iyi bir ekibin oluşması belediyeciliğin olmazsa olmazıdır. Trabzon Belediyesi Türkiye’nin en eski belediyelerinden birisidir. 1.5 asrı aşan bir belediye olarak Trabzon’un ciddi gelenekleri, deneyimleri, donanımlı personeli vardır. Mesele bu birikimi iyi koordine etmek ve yönetmektir. Bizim yapmak istediğimiz belediyeciliğin ana teması da budur.”

Trabzon’da bütün gözler AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak sorusuna çevrilmiş durumda.

Birçok isim gündemde…


İsmi gündemde olanların başında ise AK Parti’yi bir dava olarak iliklerine kadar yaşayan, cesur bir isim Mazhar Yıldırımhan…

Cesur dedik!

Neden?

Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinde iken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir talimatı ile kendi partisinde dahi birçok ismin karşı çıkmasına rağmen Ayasofya’yı camiye  dönüştürmeyi  başaran bir isim…

Trabzon Belediyesi’ne bir dönem Başkan Yardımcısı olarak damga vuran, Vakıflar Bölge Müdürü olarak Cumhuriyet tarihinde yapılmamış hizmetlere imza atan, son dönemde Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenen ve Ankara’da adeta Trabzonlu hemşehrilerimizin  gönül kapısı  olan, herkesi büyük samimiyetle kucaklayıp, dertlerine derman olmaya çalışan Mazhar Yıldırımhan, iddialı geliyor.


Karar arifesinde olan Yıldırımhan, kendisine gelen “aday ol” baskıları karşısında son derece mutlu olurken, “Milletimin ve davamın emrindeyim” diyerek yeşil ışık yaktı.

Peki Mazhar Yıldırımhan neler düşünüyor?

Ankara’da Liman Kitapevi’nde Mazhar Yıldırımhan’ı kitapları incelerken yakaladım...

Oturup konuştuk…

Bakın neler söyledi…


Sözü Yıldırımhan’a bırakalım…

ORTAK AKIL ŞART

Milletimin ve davamın emrindeyim. Bugüne kadar geldiğimiz bütün görevlerde bizim kendi bir talebimiz ve isteğimiz olmadı. Gel dediler gittik ve bize yüklenen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. O dönemin şatları içerisinde hakikaten belediyecilik anlamında İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, diğer illerde de diğer belediye başkanlarımızla, Trabzon’da ise Sayın Asım Aykan’ın önderliğinde gerçekten önemli hizmetlere imza atıldı. Bu hizmetler ciddi bir ekip anlayışı ve ortak akılla ortaya konuldu. 

İNŞALLAH NASİP OLURSA

Belediyeciliğin en önemli hususlarından birisi ekip anlayışıdır. Yani iyi bir ekip kurmaktır. Şehrin ihtiyaçlarını, halkın taleplerini bilen ve karşılayan, halka sıcak davranan, halkı kucaklayan iyi bir ekibin oluşması belediyeciliğin olmazsa olmazıdır. Bizim yapmak istediğimiz belediyeciliğin ana teması da budur. Ortak akılla, samimiyetle ve şehrin ihtiyaçlarını kucaklayacak güzel bir ekiple çalışmaktır. İnşallah böyle bir görev bize nasip olursa biz bu görev esnasında bu söylediklerimi nasıl hayata geçireceğimizi inşallah halkımıza göstereceğiz.


SORUNLARI İYİ BİLİYORUZ

Biz herkesi seviyoruz. Halkımızı seviyoruz. Bugüne kadar hiç kimseyle şahsi bir kavgamız ve tartışmamız asla olmamıştır. Herkesi kucaklayan, herkesin düşüncesine önem veren, kimseyi ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışıyla hareket etmek temel prensiplerimizden bir tanesidir.

Önümüzdeki dönem içinde ben büyük bir samimiyet, muhabbet ve hakkaniyet içerisinde bir yönetimle Trabzon’un sorunlarını aşacağına inanıyorum. Trabzon’un aşılmaz sorunları kesinlikle yoktur. Elbette ihtiyaçları ve halkın talepleri fazla ama halkımızla el ele vererek bu talepleri karşılama noktasında bir sıkıntı çekileceğini de kesinlikle düşünmüyorum. Hükümetimizin ve belediyelerimizin yaptığı büyük hizmetler inkar edilemez. Ancak bir kent kültürünü esas alan yeni atılımlara ihtiyaç olduğunu, halkımızın böyle bir arzu içinde olduğunu görüyorum.

TAKDİR CUMHURBAŞKANIMIZIN


Şüphesiz adaylıkla ilgili takdir partimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Şüphesiz bu karar Trabzon için en hayırlı karar olacaktır. Biz bugüne kadar ‘İlle de ben düşüncesinde olmadık.’ Davanın prensipleri neyse, davanın gerekleri neyse her zaman o gereklere uygun bir davranış biçimini ortaya koyduk. Aday olsak da olmasak da davamızın emrindeyiz, halkımızın emrindeyiz. Bulunduğumuz yer neresi olursa olsun yapacağımız hizmetlerden imtina etmedik, bundan sonra da etmeyiz.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde Cumhuriyet tarihinin belki toplamından daha fazla hizmeti gerçekleştirdik. Bunu halkımız görüyor. Bu konuda aldığımız dualar en büyük kazanımımızdır.

BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR

Bize bir hizmet imkanı verildiğinde o imkanı halkımız lehine nasıl kullanacağımızı, nasıl koştuğumuzu, gece gündüz nasıl mesai harcadığımızı birçok insan bilmektedir. Ben tekrar ifade ediyorum ortaya konulacak takdir başımızın üzerindedir. Bizim niyetimiz halistir. Niyetimiz tamamen insanların duasını almaya yöneliktir. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin diye her zaman dua ediyoruz. Allah’a şükür gerek bürokraside, gerekse siyasette sahip olduğumuz tecrübe ve birikimle hem idarecilik hem de paylaşımcı, katılımcı belediyecilikte Sayın Cumhurbaşkanımızın takipçisiyiz.  Onun aşkı, onun sevdası bizim de aşkımız ve sevdamızdır. Bunu gönülden söylüyorum makamların, mevkilerin, servetlerin geçiciliğini gayet net biliyoruz.

***

İşte Mazhar Yıldırımhan’ın görüşleri böyle…

Bu arada Ankara’da önemli görüşmeler de yaptığını söyleyelim...

Yıldırımhan kendine güveniyor…

Uzun yıllardır davasına ve liderine sadakatin karşılığını almak ve milletine ve davasına hizmet etmek istiyor…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap