SON DAKİKA



Haber > Gündem > Maymun çiçeğinde korkunç görüntü: 3 gün içerisinde burnu çürüdü

Maymun çiçeğinde korkunç görüntü: 3 gün içerisinde burnu çürüdü

18 Ağustos 2022 Perşembe - 14:22




Maymun çiçeği virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Almanya'da burnundaki kırmızı noktanın güneş yanığı olduğunu düşünen adam, gerçeği öğrenince şoke oldu. Maymun virüsüne yakalandığı tespit edilen kişinin burnu üç gün içerisinde resmen çürüdü.





Son dönemlerde görülen ve birçok ülkeyi etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü, farklı etkileriyle insanları şoke ediyor. Bir maymun çiçeği hastasının burnu, mevcut salgında belgelenen en şoke edici vakalardan birine dönüştü. Burnunda kırmızı bir nokta beliren 40 yaşındaki adamın burnu üç gün içerisinde çürüdü.

TÜM VÜCUDUNA YAYILDI

Almanya’da yaşayan adam, burnunda güneş yanığı olduğu düşünülen kırmızı bir nokta ile pratisyen hekimine gitti. Ancak üç gün içinde burnundaki deri ölmeye ve siyaha dönmeye başladı ve yüzünde ağrılı, şişmiş bir kabuk bıraktı.

Aynı zamanda, tüm vücudunda, özellikle cinsel bölgesinde ve ağzında beyaz, irin dolu noktalar gelişti.

Sonrasında yapılan test, adamın maymun çiçeği ile enfekte olduğunu doğruladı ve hastaya bir dizi antiviral ilaç verildi.

Daha ileri testler, ismi açıklanmayan hastanın teşhis edilmemiş HIV taşıdığını ortaya çıkardı. 


BURNU KISMEN DÜZELDİ

Verilen ilaçlar lezyonların kurumasına yardımcı oldu ancak adamın burnu tamamen düzelmedi.

Doktorlar, tedavi edilmeyen HIV'in bağışıklık sistemini baskı altına alması ve onu daha fazla nekroz riski altında bırakması nedeniyle vakanın çok şiddetli hale geldiğini söyledi.

TIP DERGİSİNE KONU OLDU

East Anglia Üniversitesi'nde bir halk sağlığı uzmanı olan Profesör Paul Hunter, verdiği röportajda, şiddetli vakaların maymun çiçeği yayıldıkça daha yaygın hale gelebileceğini söyledi. Hunter, çiçek hastalığının deride bulunan ve yoğun olarak burun ve yüzde yoğunlaşan yağ bezlerinde nekroza neden olabileceğini söyledi.

Alman adamın geçirdiği şiddetli maymun çiçeği vakası, tıp dergisi Infection'a konu oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap