SON DAKİKA



Haber > Gündem > Maskeleri simdi düştü

Maskeleri simdi düştü

20 Temmuz 2016 Çarşamba - 09:00




HSYK Başkanvekili Yılmaz, "15 Temmuz'a kadar 'Bu grubun terörist olduğunu belgeleyen bir şey yok deniliyordu. Atlattığımız tehlike hepimize ders olsun





Türk yargısı içinde vesayet unsuru oluşturacak hiçbir oluşuma izin verilmeyeceğini vurgulayan HSYK Başkanvekili ve 2. Dair^ Başkanı Mehmet Yılmaz, "Bunların 'derdi hukuk devleti, yargı bağımsızlığı değil, demokrasi de hoşgörü de değil. Bunlann yüzünde maske var. Hoşgörü bunların maskesi. Hayatları boyunca yüzlerindeki maskeyle gezdiler. Eylem  ve söylemleriyle gerçekten yargı bağımsızlığı, demokrasi taraftarı olan, bu kavramların aşığı olan insanların söylediği söylemler bunlara can simidi oluyordu" dedi. Yılmaz, daha demokratik bir ülkede yaşamak istediklerini belirterek, "Yargının bağımsız, tarafsız olduğu, güven, huzur verdiği, iç barışın olduğu, milletin birbiriyle kucaklaştığı, hiç kimsenin kimse hakkında fitne çıkarmadığı, zengin bir ülkede yaşamak istiyoruz" dedi.

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR SÖZÜ SÜS DEĞİL

Yılmaz, "Bilgili, bilge, ahlaklı yargıçlar talep edeceğiz. Kurtuluş ancak böyle olacak. Tarafsız yargıçlar talep edeceğiz, beynini, yüreğini satmamış yargıçlar talep edeceğiz. Atlattığımız tehlike hepimize ders olsun. Çocuklarımıza, bu ülkeyi bize bağımsız kılmak için Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda can veren atalarımıza borcumuz var. İstediğiniz kadar güçlü ekonominiz, ordunuz olsun, bağımsız ve tarafsız yargınız yoksa, gerçek anlamda huzur, güven veren yargınız yoksa birliği ve dirliği sağlayamazsınız. 'Adalet mülkün temelidir' sözü duruşma salonlarına asılmış bir süs değildir." şeklinde konuştu. 2 bin 740 hakim ve savcı hakkında soruşturma kararı verdiklerini, istifa eden ve emekli olanlar dışında 2 bin 735 kişinin açığa alındığını, 5 üyenin de üyeliklerinin düşürüldüğünü hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

GÖREVE DEVAMLARI AĞIR BİR YÜK OLUŞTURUR

 Söz konusu bu grubun yürüttüğü silahlı kalkışma olduğu  yönünde güçlü deliller bulunduğundan bunlar da örgüte üye olmak suçuyla suçlanıyorlar. Ciddi bir suç. Böyle bir iddia karşısında bunların göreve devam etmesi, adaletin güvenilirliği, inandırıcılığı, tarafsızlığı konusunda ağır bir yük oluşturacağı kanaatiyle bunların açığa alınmasına karar verildi."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap