SON DAKİKA



Haber > Gündem > Marmaris’ten yardım çağrısı

Marmaris’ten yardım çağrısı

01 Ağustos 2021 Pazar - 18:06




Bölgeye 2 çıkarma gemisi gönderildi





Muğla Marmaris'te yangın yayılmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Turunç Mahallesi'ndeki yurttaşların tahliyesi için iki çıkartma gemisini bölgeye gönderdi.

İKİ ÇIKARMA GEMİSİ SEVK EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Marmaris'te devam eden orman yangını dolayısıyla Turunç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine destek olmak üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'mızdaki 2 çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz ihtiyaç halinde tahliyeye destek sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

Marmaris’te yangınla boğuşan halk sosyal medyadan yardım çağrısı yapıyor. Televizyon kanallarının yangının tamamını anlatmadığını belirten halk zor durumda olduklarını dile getirdi.

Bir çocuk duyduğunda, bir kadın şiddete uğradığında, bir kadın öldürüldüğünde gösterdiğiniz hassasiyeti bekliyoruz diyen Marmaris halkı, yangına müdahalelerin yetersiz olduğunu, Turunç’a üç ayrı koldan yangın indiğini ve hızla yayıldığına dikkat çekti.

Yangının yerleşim yerlerine doğra yaklaştığını dile getiren halk, söndürme çalışmasının bir helikopterle sürdürüldüğünü ifade ederek komşu köylerin yandığını, doğadaki hayvanların telef olduğunu, evlerinin e işyerlerinin tehdit altında olduğuna dikkat çekerek seslerinin duyurulmasını istediler.
Yöre halkı yangına müdahale için gönüllüler grubunun oluşturulmasını ve yangının söndürülmesi için seferberlik ilan edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap