SON DAKİKA



Haber > Gündem > Marmaray’daki teknik arıza işçi cinayeti çıktı

Marmaray’daki teknik arıza işçi cinayeti çıktı

20 Eylül 2016 Salı - 20:35




Marmaray'da sabah saatlerinde "teknik arıza" açıklaması yapılarak durdurulan seferlerin gerçek nedeninin işçi cinayeti olduğu ortaya çıktı.





Marmaray tünelinde sabahın erken saatlerinde elindeki makineyle su sızıntısını durdurmaya çalışan 27 yaşındaki Fatih Uysal, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Fatih Uysal burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

"TEKNİK ARIZA" DENİLDİ

Sabah saatlerinde, "Marmaray'da teknik arıza" olarak açıklanan işçi cinayeti nedeniyle seferler 17 dakikada bir yapıldı ve savcılık işlemlerinin tamamlanması beklendi.

TAŞERON FİRMADA ÇALIŞIYORDU

Marmaray’da taşeron bir firmada çalışan ve bakım çalışması sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 1 çocuk babası Fatih Uysal’ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Üzgün oldukları görülen yakınları Fatih Uysal’ın cenazesini almak için Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morgunda bir süre bekledi.


Fatih Uysal’ın cenazesinin memleketi Çorum’a götürülerek, İskilip ilçesi Beyoğlan köyünde toprağa verilecek.

BAKANDAN AÇIKLAMA: NE YAZIK Kİ DÜN GECE YARISI İTİBARİYLE BÖYLE BİR OLAY YAŞANDI

Marmaray tünelinde bir işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Matkap çalıştırırken elektrik kontağından çıkan elektrik akımına kapılmış, hastaneye kaldırılmış ve bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Kendisine rahmet diliyoruz" dedi.

Marmaray’ın yapılırken iş güvenliği konusunda çok geniş önlemler alındığını ve böyle bir durum yaşanmadığını belirten Bakan Ahmet Arslan, "Bu kaza nedeniyle bugün yaklaşık 11.30’a kadar tek hat işletmeciliği yapıldı. Tek hat işletmeciliğinde de malumunuz tren seferleri yaklaşık 15 dakikaya çıkmak zorunda kaldı. Ancak 11.30- 12.00 itibariyle de tekrar seferler normale döndü ve Marmaray tekrar çift yönlü olarak hizmet vermeye başladı. Dolayısıyla tekrar vefat eden arkadaşımıza rahmet ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu vesileyle çalışma arkadaşlarına da başsağlığı diliyorum. Şöyle de bir gerçek var ki Marmaray gibi büyük bir projeyi yaparken gerçekten bütün bu süreçlerde iş güvenliğiyle ilgili bütün tedbirlerimizi aldık. Bu tip bir olay yaşamadık. Ama ne yazık ki dün gece yarısı itibariyle böyle bir olay yaşandı. Teknik uzmanlarımız gerekli çalışmayı yapıyor. Neden kaynaklandığı, arkadaşımızın hatasından mı yoksa başka sebeplerden mi kaynaklandığı bugün itibariyle araştırılıyor" diye konuştu.

Marmaray tünelinde teknik kontrollerin düzenli olarak yapıldığını vurgulayan Bakan Arslan, "Tüneldeki çalışmalar kontroller her zaman devam ediyor. Arkadaşlar bütün tamirleri bakımları her zaman yapıyorlar. Dünde bu anlamda bir çalışma yaparken bu olay gerçekleşmiş. Ne yazık ki bir yanlış algıdan dolayı dün gece yaşanan olayın Avrasya’da yaşandığı şeklinde de bir haber çıkmış olmakla birlikte Marmaray’da yaşandı. Avrasya tünelinde bütün çalışmalarımız 20 Aralık’ta açılışı yapılacak şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap