SON DAKİKA



Haber > Gündem > Marketlere akın ettiler, raflar bomboş kaldı!

Marketlere akın ettiler, raflar bomboş kaldı!

30 Mart 2022 Çarşamba - 14:21




Korkutan açıklama gelir gelmez halk marketlere akın etti ve kısa süre içerisinde raflar bomboş kaldı. 11 milyon insan kendilerini günler sürecek tecrite hazırlarken kentin diğer yarısını da endişeli bir bekleyiş sardı.





Şanghay hızla yayılan bir Kovid salgınını engellemek için sokağa çıkma yasağı uygulamadan önce bile, Çin'in en zengin kentindeki birçok kişinin hayatı virüs ve hükümetin tepkisi tarafından alt üst olmuştu. Sakinler, evde kalmalarının emredilmesi durumunda yiyecek stoklamak için yarıştı. Bazıları, yaşadıkları sitelerin ve evlerin önceden haber verilmeden kilitlenen kapılarını protesto etti. Hükümetin tecrit tesislerine gönderilen kent sakinleri, yatak sıkıntısı nedeniyle yerde uyumak zorunda kaldı.

HEMŞİRE ASTIM KRİZİNDEN ÖLDÜ

Yine de diğerleri için, şehrin Kovid-19 kısıtlamalarının yaşamı tehdit eden etkileri oldu. Bazı sakinler evlerine kapatıldıkları için böbrek diyalizi veya ihtiyaçları olan diğer acil tedavileri alamadı. Hatta bir hemşire, geçirdiği astım krizi sonrasında ihtiyacı olan tedaviye erişemediği için hayatını kaybetti.

New York Times'ın aktardığına göre, tedbirler şehri ikiye böldü, ilk olarak doğu kesim Pazartesi gününden itibaren beş günlük bir karantina için kapatıldı. Ardından batı kesiminde benzer bir kapatmaya döndü. Pazartesi günü Şanghay'ın 3 bin 500 vaka görüldü, dünyanın çoğuyla karşılaştırıldığında bu sayı çok küçüktü, ancak son derece bulaşıcı olan Omicron varyantı nedeniyle önlem almanın gerekli olduğu düşünüldü. Yetkililer, sokağa çıkma yasağının yetkililerin toplu testler yapmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap