SON DAKİKA



Haber > Gündem > Marketlerde kota getirilmişti: Şeker ihracatı kayda bağlandı

Marketlerde kota getirilmişti: Şeker ihracatı kayda bağlandı

30 Aralık 2021 Perşembe - 12:25




Tarım Kredi başta olmak üzere zincir marketlerde kota getirilen şeker ihracatı kayda bağlandı. Ticaret Bakanlığı, şekeri 'ihracı kayda bağlı mallar' listesine aldı.





'İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' Resmi Gazete'nin 30 Aralık 2021 tarihli sayısında yayımlanan karara göre şeker ihracı kayda bağlandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre şeker, 'ihracı kayda bağlı mallar' listesine alındı.

KOTAYLA SATILMAYA BAŞLAMIŞTI

Ham madde ve kur krizinin etkisiyle market raflarında geçici süre şeker bulunamamış, önce şeker sonra yağ başta olmak üzere pek çok ürünün satışına kota gelmişti.

Patlak veren şeker krizi ise, Türk Şeker'in şeker arzını kısmasıyla başlamıştı. Bu da, şeker piyasasında oluşan ikili fiyattan kaynaklanmıştı. Yani özel fabrikaların maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek şekere yüzde 40 zam yapmasına rağmen Türk Şeker'in zam yapmaması, Türk Şeker'in arzı kısmasına yol açmıştı.


Marketler de fabrikalardan yeterli miktarda şeker alamadıkları için raflarda geçici bir süre şeker bulunamadığını söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap