SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mardin ve Diyarbakır'da patlama!

Mardin ve Diyarbakır'da patlama!

11 Ağustos 2016 Perşembe - 10:26




Mardin'in Kızıltepe ilçesi ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde üst üste patlamalar meydana geldi. Patlamalarda 1 polis şehit oldu 7 sivil hayatını kaybetti





Mardin Kızıltepe'de devlet hastanesi yakınlarında polis aracının geçişi esnasında patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğu belirtildi.

Patlama, Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. Alınan son bilgiye göre, polis aracının geçişi sırasında büyük bir patlama yaşandı. Patlamada araçta bulunan çok sayıda polis ile çevredeki vatandaşlar yaralandı. Çok sayıda ambulansın sevk edildiği bölgeden silah sesleri yükseldi.

BAKAN ALA: 19 YARALI

İçişleri Bakanı Efkan Ala Mardin Kızıltepe'deki hain terör saldırısında biri ağır 6 polis ve 13 sivil vatandaşın yaralandığını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Arslan, saldırıda 1 polisin şehit olduğunu 2 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda 5'i polis 30 kişi yaralandı. Diyarbakır Sur’da da 4 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 polisimiz hafif yaralı” dedi.


DİYARBAKIR'DA DA PATLAMA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde devlet hastanesi yakınlarındaki patlamanın hemen ardından bu kez Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ongözlü Köprüsü'nün yakınlarında patlama meydana geldi.

On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan polisler ile çevredeki vatandaşlar 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesindeki tarihi Ongözlü Köprüsü'nün yakınlarında meydana gelen terör saldırısının ardından bir açıklama yaptı.


Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sur ilçesindeki saldırıda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5’i Polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap