SON DAKİKA



Haber > Gündem > Manavgat'tan acı haber! Bir kişi hayatını kaybetti

Manavgat'tan acı haber! Bir kişi hayatını kaybetti

29 Temmuz 2021 Perşembe - 09:20




Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'daki yangında 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Pakdemirli, "Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz yolda. Onları tahliye etme çabası içindeler." ifadelerini kullandı.





Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'daki yangında 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Pakdemirli, "Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz yolda. Onları tahliye etme çabası içindeler." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli şöyle konuştu:

Adana’da 3 ayrı noktada olmak üzere yangınlar devam ediyor. Osmaniye Kadirli’de yangın var. Adana Manavgat’ta yangınımız kontrol altında ama Akseki’deki yangın devam ediyor. Kayseri ve Mersin Aydıncık ilçesinde bir yangın devam ediyor. Mersin Silifke’de de bir yangın devam ediyor. Silifke'de devam eden yangının yüksek gerilim hattından olduğu düşünülmekte. 3 uçak, 29 helikopter ve 1832 personel bu alanda görev yapmaktadır.

ACI HABERİ DUYURDU! 1 KİŞİ ÖLDÜ

Maalesef bir kaybımız var. Antalya Akseki'de 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Başımız sağ olsun.


Buradan sizler vasıtasıyla yangın bölgelerindeki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Uyarıları mutlaka dikkate alsınlar. Uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan önemli değil.

Evinde yalnız kalan amcamız maalesef vefat etmiş durumda. Lütfen anonslara ve bu konudaki çağrılara mutlaka uymamız gerekir diye düşünüyorum.

OYMAPINAR'DA 10 KİŞİ MAHSUR KALDI

Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var elimizde. Hayati tehlikeleri yok. Burada anonslar yapıldı, maalesef orada kalmışlar. Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada zor duruyorlar, biz de güçlük çektik.

Bütün bu coğrafyalarda, tüm yangın coğraflarında hava araçları zorlukla faaliyetlerine devam edebiliyor.


Oymapınar'da mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ekiplerimiz yolda. Onları tahliye etme çabası içindeler.

Yangınların tespiti elbette önemli. Ama şu anda tespitten çok yangınların kontrol altına alınması konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar.

Şu an itibariyle çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yangınları kontrol altına almaya başladıktan sonra bilgi vermeye devam edeceğim.

"EK TEDBİRLER ALABİLİRİZ"

Önemli bir yerleşim yeri tehdidi yok, şu an itibariyle cana yönelik bir tehdit yok. Ama ilerleyen saatlerde rüzgarın yönü değiştirmesiyle beraber ek tedbirler alabiliriz."


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şu bilgileri paylaştı:

Bir vatandaşımız maalesef dün gece vefat etti. Dün akşam hastaneleri dolaşarak yangından etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ettik, hamd olsun ciddi bir durum yok. Temennimiz bir an önce yangınların kontrol altına alınması ve söndürülmesidir. Arkadaşlarımızın büyük gayretleri var, Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah can kaybı olmadan bu yangınları kontrol altına alıp söndürürüz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap