SON DAKİKA



Haber > Gündem > Malazgirt Zaferi 952 yaşında

Malazgirt Zaferi 952 yaşında

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 09:53




Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünün coşkusu yaşanıyor. Şanlı zaferin yıl dönümü kutlamaları için yurdun dört bir yanından Muş ve Bitlis'e gelen vatandaşlar, Malazgirt ilçesindeki Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı ile Ahlat'taki millet bahçesinde yoğunluk oluşturuyor.





Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünün coşkusu yaşanıyor. Şanlı zaferin yıl dönümü kutlamaları için yurdun dört bir yanından Muş ve Bitlis'e gelen vatandaşlar, Malazgirt ilçesindeki Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı ile Ahlat'taki millet bahçesinde yoğunluk oluşturuyor. İki ilçede de üç gündür devam eden etkinliklere katılanlar, atlı akrobasi, kökbörü, atlı okçuluk, okçuluk, cirit ve güreş müsabakalarını izledi, geleneksel oyunları oynadı. Ankara ve Van'dan gelen jandarma ve polis atlı birlikleri ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu gösteri ekibinin savaş sanatını canlandırdıkları gösteriler de alandakiler tarafından ilgiyle izlendi. Selçuklu motifleriyle süslenen keçeden yapılmış han otağı ile illerin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı kıl çadırları ve stantları dolaşan katılımcılar, etkinlik alanlarında da ata bindi, davul zurna eşliğinde halay çekti. Stantlarda görevliler tarafından yüzleri boyanan, hediyeler verilen çocuklar da kendileri için hazırlanan bölümlerde geleneksel oyunları oynayarak eğlendi. Selçuklu ruhunun canlandırıldığı alanda ilk kez ok atma deneyimini yaşayan vatandaşlar, zaferin 952. yılının coşkusuna ortak oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap