SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mahkumlara seçim affı mı geliyor?

Mahkumlara seçim affı mı geliyor?

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:58




Koronavirüs salgını nedeniyle izinli olarak cezaevlerinden çıkarılan mahkumlar için "seçim affı" gündemde.





Covid-19 salgını nedeniyle izinli sayılarak açık cezaevlerinden bırakılan hükümlü ve tutuklular için iktidar formül arayışında. Salgın gerekçesiyle hükümlülere 2020 yılında denetimli serbestlik uygulaması getirildi. Yaklaşık 200 bin kişinin yararlandığı “cezaevi izni” uygulamasının süresi de bugüne dek iki kez uzatılmıştı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, cezaevlerinde bu ay sonu bitecek koronavirüs izinleri de gündeme geldi.

MYK toplantısında kurmaylar, izinlerin uzatılması konusunda kendilerine çok sayıda talebin geldiğini anlattı. Bunun üzerine de 80 bin mahkumu ilgilendiren izinlerin uzatılmasının kararlaştırıldığı, konunun pazartesi günü kabine toplantısında son bir kez değerlendirileceği öğrenildi.

İznin uzatılması yönünde karar alınması durumunda 31 Mayıs'a kadar yasal düzenleme yapılması gerekecek. Bugüne kadar 12 kez uzatılan kovid izninden yaklaşık 200 bin mahkum yararlandı.

Kulislerde, “iktidarın 31 Mayıs tarihini uzatmak istemesi ‘seçim affı’ olarak” yorumlanırken, iktidar kanadı “muhalefetin de sürekli açık cezaevlerinden izinli çıkanlar ile ilgili çağrı yaptığını” anımsatıyor. Muhalefet kanadında ise “benzer istemlerin muhalefete de geldiği” belirtilirken “iktidarın bu konuda atacağı herhangi bir adıma karşı çıkılmayacağı” yorumları yapılıyor. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap