SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mahkemeden Kanal İstanbul çılgınlığı için dikkat çeken karar!

Mahkemeden Kanal İstanbul çılgınlığı için dikkat çeken karar!

23 Haziran 2022 Perşembe - 09:08




AK Parti iktidarının "çılgın projesi" Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi nedeniyle mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.





‘İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından plan notu eklendi.

Askıya çıkan plan notu düzenlemesinin açıklama raporunda yer alan bilgilere göre Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1. Etabına ilişkin imar planlarına açılan davada mahkeme, Arnavutköy Boyalık Mahallesi 125 ada 210 ve 218 parsellere verilen ‘belediye hizmet alanı’ fonksiyonunda detayın belirlenmemesi nedeniyle planın bu kısmının yürütmesini durdurdu. Söz konusu parsellerin büyüklüğü yaklaşık 110 bin metrekare ve tapuda ‘tarla’ olarak gözüküyor.

Sözcü’den alınan habere göre; açıklama raporunda imar planlarında atanan ‘belediye hizmet alanı, idari hizmet alanı’ gibi sosyal ve teknik altyapı alan kullanımlarının Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) alanlarından karşılanmasının planlandığı belirtildi.

Alana hizmet verecek olan birden fazla yerel yönetim bulunması sebebiyle hangi belediyenin tasarrufunda olacağı belirlendikten sonra ilgili yerel yönetiminin ihtiyaçları dikkate alınarak detaylı kullanımların belirlenmesinin amaçlandığı da kaydedildi. Ancak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının ardından yeniden düzenleme yapma gerekliliğinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Parsellerin bulunduğu belediye hizmet alanının Arnavutköy Belediyesi'ne ön ataması yapılarak detay kullanımı ‘sosyal merkez’ olarak belirlendi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap