SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mahkemeden dikkat çeken soyadı kararı

Mahkemeden dikkat çeken soyadı kararı

15 Ekim 2021 Cuma - 09:06




İstanbul'da yaşayan ve bir çocukları bulunan M.S. ve Z.S. çifti, 9 yıllık evliliklerine nokta koydu. Velayeti anneye verildi, babanın soyadı çocukta kaldı. Ancak İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi aldığı kararda velayetini alan annenin kendi soy ismini çocuğa verilmesine hükmetti.





İstanbul'da yaşayan ve bir çocukları bulunan M.S. ve Z.S. çifti, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 9 yıllık evliliklerine nokta koydu.

ANNENİN SOYADI ÇOCUĞA VERİLDİ

Sabah Gazetesinden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre, Çocuğun velayeti anneye verildi, babanın soyadı çocukta kaldı. İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi aldığı kararda "Çocuğun velayetini alan tarafın soyadını belirleyebileceğinden kuşku duymamak gerekir. Velayeti anneye bırakılan çocuğun anneyle birlikte yaşadığı gözetilerek anneyle çocuğun soyadlarının aynı olmasının sosyal yaşam içinde ve haklarının kullanılmasında çocuğun menfaatine olduğu kabul edildi" dedi. Boşanan ve çocuğunun velayetini alan kadının kendi soy isminin çocuğuna verilmesine hükmetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap