SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mahkeme, korsan PTT’ye dur dedi!

Mahkeme, korsan PTT’ye dur dedi!

10 Temmuz 2018 Salı - 10:33




Mahkeme, PTT’nin adını kullanarak faaliyet gösteren nakliyatçıya dur dedi. Mahkeme kararında, PTT adı kullanılarak açılan sitelerin erişiminin engelle





POSTA ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Fatih Gayrıanal’a karşı İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde dava açtı. Dava dilekçesinde, Gayrıanal’ın, PTT’nin adını kullanarak faaliyet yürüttüğü kaydedildi. Bu kapsamda açılan web siteleri ile ilgili bilgi mahkeme ile paylaşıldı.

Yapılan yargılama sonrası, PTT isminin izinsiz olarak kullanıldığına hükmedildi.

KARAR KESİNLEŞTİ

Kararda, Gayrıanal'ın açtığı ''www.pttnakliyat.com/tasimacilik.html'', ''www.pttevdenevenakliyat.com'' ve ''www.pttnakliyat.com'' adlı internet sitelerini verdiği kararla erişime kapattı.

Mahkeme ayrıca, Gayrıanal'ın açtığı şirketin reklam, ilan, broşür ve afiş gibi her türlü tanıtım malzemesinin basılı veya dijital mecra üzerinden kullanmasını da engelledi. Kararda ayrıca. yargılama masraflarının da davalı taraf tarafından ödenmesi istendi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap