SON DAKİKA



Haber > Gündem > Madımak'ı sildiler

Madımak'ı sildiler

03 Temmuz 2014 Perşembe - 09:25




Sivas katliamının 21’inci yıldönümünde eski Madımak Oteli önünde toplanan gruba konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan, “Ş





Sivas olaylarının 21’inci yıldönümünde, Valiliğin düzenlediği anma toplantısı dışında çeşitli partiler ve STK’ların katılımıyla yürüyüş yapıldı. Mevlana Mahallesi Ethembey Parkı önünde toplanan yaklaşık 6 bin kişi, sloganlar eşliğinde eski Madımak Oteli’ne yürüdü. Mevlana Caddesi güzergâhı boyunca pankart, döviz ve sloganlarla yürüyen grup, eski Madımak Oteli, şimdiki İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'nin önüne geldi. Grubun tümünün otelin önüne geçmesine izin verilmedi. Sadece olayda ölenlerin yakınlarıyla milletvekillerinin otel binası girişine girmelerine izin verildi. Grupla gelenlerin bina önüne geçmeye çalışmasına engel olununca kısa süreli arbede çıktı. 2 İSME TEPKİ Güzergâh boyunca yan yana yürüyerek alana gelen olayda ölenlerin yakınları, eski otel binasının önüne kaybettiği yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak girdi. Duygulanan aileler burada gözyaşlarını tutamadı. Aileler, bina içine girmeden, dışına karanfil bıraktı. Binanın içinde ölenlerin adlarının yer aldığı anı köşesine, olayda ölen göstericiler Ahmet Alan ve Hakan Türkgil'in isimlerinin de yazılı olması nedeni ile bu isimler silininceye kadar binaya girilmeyeceği belirtildi. Anma programı kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da kente geldi. Otel binasının önüne gelen Kılıçdaroğlu buradaki ailelerle görüşerek teselli etmeye çalıştı. Otel önüne karanfil bıraktı. CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milletvekilleri Malik Ecder Özdemir, Mahmut Tanal, İlhan Cihaner, Aylin Nazlıaka, Erdal Aksünger, Muharrem Işık, Binnaz Toprak, Orhan Düzün, Mehmet Hilalkaplan, Ayten Ertemir, Sakine Öz, Kamer Genç, Uğur Bayraktar, Nurettin Demir katıldı. Binanın önüne gelen gruplar ellerindeki karanfilleri otele doğru fırlattı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından otelde yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okunarak yoklama yapıldı. Ayrıca Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin isimleri de okundu. Manisa'nın Soma ilçesinden gelen Pir Sultan Abdal Derneği Şubesi üyeleri de baret takıp üzerinde 'Soma'yı unutma' yazılı tişörtler ile katıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan, "Şu anda burada otelin Madımak olduğuna dair kanıt var mı? Başbakan Erdoğan, katliamı unutturmak için Valilik aracılığı ile adını değiştirip Bilim ve Kültür Merkezi tabelası yazdırdı. Üstelik katillerin isimlerini de canlarımızın yanına yazdılar. Soruyorum size bu binadan bilim çıkar mı, kültür çıkar mı?" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap