SON DAKİKA



Haber > Gündem > Maçoğlu ve yoldaşları, dört dönümlük araziye organik domates ekti

Maçoğlu ve yoldaşları, dört dönümlük araziye organik domates ekti

29 Mayıs 2022 Pazar - 12:58




Dersim Demokratik Halk Dayanışması’nın ortak adayı olarak Türkiye Komünist Partisi listelerinden girdiği seçimi kazanan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun yönetimindeki Tunceli Belesiyesi, Mazgirt ilçesinde ortaklaşa domates ekimi organize etti.





Mazgirt’e bağlı Aşağı Çanakçı Köyü’nde gerçekleştirilen kolektif ekime, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun yanında Ovacık Doğal Kooperatifi ile Mazgirt Kadın Kooperatifi de destek sundu.

Maçoğlu, burada yaptığı açıklamada, ekonomik krizin oldukça yakıcı bir biçimiyle hissedilir olduğu böylesi bir dönemde insanların kendi ihtiyaçlarını dayanışarak karşılamalarının çok değerli olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık iki yıldır Mazgirt’te kadın kooperatifi mevcut. Geçen yıl üretim başlamış domates, biber kurutması yapılmıştı. Bu sene de dört dönümlük bir araziye domates ekimi yapılıyor. Arkadaşlarımıza, dostlarımıza dayanışmak için geliyoruz. Arkadaşlarımızın süreç içerisinde özellikle bu zamanda, ekonomik krizin olduğu bu dönemde, kendi ihtiyaçlarını karşılaması bile çok değerli. En azından doğal üretim yapılıyor, sağlıklı gıda tüketiliyor. İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. Muhtemelen fazlasını da pazara götürerek ihtiyaçlarını karşılayacaklar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap