SON DAKİKA



Haber > Gündem > Macaristan, Türkiye'yi iyi anlayan ülkelerden biri

Macaristan, Türkiye'yi iyi anlayan ülkelerden biri

19 Ekim 2019 Cumartesi - 11:34




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Macaristan'ın Barış Pınarı Harekatı konusunda Türkiye'yi en iyi anlayan ve bu konudaki haklılığını dile getiren ülkelerden olduğunu belirtti.





Macaristan'a ziyarette bulunan Yılmaz, AA muhabirine, Türkiye-Macaristan ilişkilerine ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, Macaristan ziyareti kapsamında, Macar Yurttaş Birliği Partisinin (Fidesz) Uluslararası İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Katalin Novak, Macaristan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki ve ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldiğini söyledi.

Macaristan'ın Türkiye ile hem dostluk hem de tarihi bağları bulunduğunu ve Novak ile gerçekleştirdiği görüşmenin çok verimli geçtiğini aktaran Yılmaz, "Macaristan, çok güçlü dostluk ve tarihi bağlarımız olan bir ülke. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, gerçekten çok verimli ve sıcak geçti. Fidesz Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Aile Bakanı Sayın Katalin Novak ile yaklaşık 2 saatlik görüşme gerçekleştirdik. Macaristan-Türkiye ilişkilerini ve her iki ülkenin gündemini detaylı şekilde görüştük." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap