SON DAKİKA



Haber > Gündem > Macaristan : Topraklarımızda NATO askeri istemiyoruz

Macaristan : Topraklarımızda NATO askeri istemiyoruz

10 Şubat 2022 Perşembe - 15:21




Siirt'te asgari ücretle geçinen dört çocuk babası Ahmet Gök, “Evde çoluk çocuk ekmek peynirle besleniyor. ‘Yastık altında’ diyor. Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da heNATO üyesi Macaristan ittifaka rest çekti. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin Ukrayna kriziyle ilgili topraklarına daha fazla NATO askeri kabul etmeyeceğini söyledi.





Rusya ile yaşanan gerilime ortak tepki veremeyen NATO’da bir ülke de fire verdi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ülkede daha fazla NATO askeri istemediğini duyurdu.

Bakan'ın euronews'e yaptığı açıklama, ABD, Polonya ve Romanya'ya fazladan asker gönderdiği, Almanya'nın ise Litvanya'daki asker sayısını artırdığı sırada geldi.

Bu durumu başından beri kabul etmediklerini söyleyen Szijjarto, "Hayır, bunu kabul etmedik ve kabul etmeyeceğiz çünkü ülke topraklarında zaten NATO'nun askerleri var, yani Macar ordusu ve Macar silahlı kuvvetleri, güvenliği garanti altına almak için uygun durumdalar. Bu yüzden Macaristan topraklarında ek birliklere ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

"Taraflar en kötü senaryodan kaçınmak için temaslarını sürdürmeli"


ABD, NATO ve Rusya'yı Ukrayna kriziyle ilgili "en kötü senaryodan" kaçınmak için temaslarına devam etmeye çağıran Szijjarto, bir çatışma çıkması durumunda "en büyük kaybedenin" Orta Avrupa olacağını vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap