SON DAKİKA



Haber > Gündem > Lütfü Savaş: Suriyeli seçmenlerin yaklaşık beşte biri Hatay'da..

Lütfü Savaş: Suriyeli seçmenlerin yaklaşık beşte biri Hatay'da..

30 Mayıs 2023 Salı - 15:22




Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanı seçiminin sonucuna ilişkin, iyi bir mücadele örneğinin ortaya konulduğu vurgusunu yaptı.





Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu değerlendirdi. Savaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer destekçileriyle birlikte önemli bir demokratik mücadele sergilediklerini belirtti. Savaş, olumsuz kampanyalara rağmen huzur ve refah için mücadeleye devam etmenin doğru yol olduğunu vurguladı.

Başkan Savaş, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin sonucunu Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi. Savaş, seçim sonuçlarının Türkiye ve Hatay için hayırlı olmasını temenni ederek şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve destekçileri olarak hep birlikte önemli bir demokratik mücadele örneği sergiledik. Depremin ardından 23 bin şehidimizi verdiğimiz zorlu süreçte, Hatay'dan farklı şehirlere göç eden hemşerilerimiz, zorluklara rağmen memleketlerine dönerek oy kullandı. Hatay seçmeni, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta mümkün olduğunca sandığa gitmeye gayret etti. Hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Ülkemizdeki tüm Suriyeli seçmenlerin yaklaşık beşte birinin Hatay'da oy kullandığını belirtmek istiyorum. Ayrıca sınırımızdaki sorunlar nedeniyle komşu ülkede görev yapan birçok seçmen ve deprem nedeniyle şehrimizde bulunan birçok seçmen de Hatay'da oy kullanmayı tercih etti. Tüm olumsuz kampanyalara rağmen başa baş bir mücadele yaşandı. İhtiyacımız olan huzur ve refah için mücadeleye devam etmenin en doğru yol olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir yıkım yaşamış ve yüzbinlerce insanın evsiz ve işsiz kaldığı bir şehri bu şartlar altında ayağa kaldırma mücadelesini sürdüreceğiz. Yorulduğumuzu hissettiğimizde, aklımıza Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanları geliyor. 40 asırlık Türk yurdumuz Hatay'ın tek rengi, kutsal bayrağımızın al rengidir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap