SON DAKİKA



Haber > Gündem > Lisede feci dayak mahkemelik oldu

Lisede feci dayak mahkemelik oldu

30 Mayıs 2016 Pazartesi - 13:39




Darüşşafaka Lisesi'nde okuyan üç öğrenciye, sınıf arkadaşları A.C.P.’yi okulda birçok kez dövdükleri gerekçesi ile çok sayıda dava açıldığı ortaya çık





Açılan dava dosyalarında, sanık öğrencilerin, P.’ye okulda sustalı bıçak çektikleri belirtildi. Okul yönetiminden ise konu ile ilgile bir dönüş olmadı.

Dava dosyalarında yer alan belgelere göre, A.C.P’ye yönelik son dayak olayı geçtiğimiz 2 Mayıs gecesi yaşandı. İstinye Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan P.’nin dakikalarca dövüldüğü yönünde polise ve savcılığa bildirimde bulunuldu.

BİRÇOK KEZ YAŞANDI

Okul yönetiminin, yaşanan olaylara karşı tedbir almadığı öne sürülen savcılık başvurusunda, benzer olayların daha önce de yaşandığı, olaya karışan çocuklar hakkında dava açıldığı belirtildi.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, yaşları 19 olan, yatılı okul öğrencileri Hüseyin Berkay T., Abdulkadir A. ve Halil Adar E., aynı sınıfta okuyan A. C.P.’yi darp ve tehdit etmekle suçlanıyor.


SENİ BURADA YAŞATMAYACAĞIZ

Dava dosyasında göre, A.C.P, hazırlık okumadığı için geldiği bir üst sınıftaki bir grup öğrenci tarafından dışlandı. Okulda P.’ye sustalı bıçak çekildiği belirtilen dava dosyalarında, sanık öğrencilerin P.’ye yönelik “Seni öldüreceğiz. Annene söyle, istediğin yere söyle, seni burada yaşatmayacağız” yönündeki sözleri tutanaklara yansıdı.

Hüseyin Berkay T., Abdulkadir A. ve Halil Adar E., hakkında, P.’yi darp ettikleri ve tehdit ettikleri açılan dava İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Bu davanın bir sonraki duruşması eylül ayında yapılacak.

Benzer şekilde başka bir olayda P.’yi darp eden Hüseyin Berkay T. hakkında İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeni bir dava daha açıldı. Söz konusu dava duruşması için 20 Ekim’e gün verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap