SON DAKİKA



Haber > Gündem > Lise mezunu polis alım başvuru şartları ve tarihi! .

Lise mezunu polis alım başvuru şartları ve tarihi! .

17 Temmuz 2019 Çarşamba - 12:59




Lise mezunu polis alımı için bekleyenler haberleri araştırmaya devam ediyorlar. YKS sonuçları açıklandı PMYO polis alımı başvurusu için geri sayımda sona gelindi..





Lise mezunu polis alımı için bekleyenler haberleri araştırmaya devam ediyorlar. YKS sonuçları açıklandı PMYO polis alımı başvurusu için geri sayımda sona gelindi.

PMYO ALIMI NE ZAMAN?

PMYO lise mezunu polis alımı 18 Temmuz 'da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından alınacak.

2500 POLİS ALIMI YAPILACAK-KADIN-ERKEK SAYI DAĞILIMI

Her yıl Polis Meslek Yüksek Okulları 'na en az lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı yapılıyor. Alınacak adayların 2250 'si erkek , 250 'si kadın aday olacak.

TYT PUANI ŞART

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS oturumlarından TYT 'ye girmiş olması ve yayımlanacak kılavuzda belirtilen taban puanı almış olması gerekmektedir.

TYT BARAJ PUANI DÜŞECEK Mİ?

2019 yılında Temel Yeterlilik Testi 'ne giren adaylar , sürenin yetmemesinden şikayetçi. Tüm testlerdeki soruların uzun olması, her soruya en az 2 dakika süre gitmesi, yüz binlerce adayın sınavı yetiştirememesine neden oldu. Sınavı yetiştiremeyen adaylar, süre yetmesi durumunda 260 puanı alacağını , ancak süre yetmediği için bu puanı alamayacağını ffade ederek TYT baraj puanının esnetilmesini istiyor.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap