SON DAKİKA



Haber > Gündem > Lipton sağlıklı ve güvenli hasat planı ile sezona hazır

Lipton sağlıklı ve güvenli hasat planı ile sezona hazır

15 Mayıs 2020 Cuma - 11:21




Lipton, çay hasadı süresince üreticilerin ve çalışanlarının sağlık ve güvenliği için “Çayımız için Hep Birlikte” adını verdiği bir üç milyon liralık bir yatırım programı hayata geçiriyor.





Lipton Doğu Karadeniz’de başlayan çay hasadı nedeniyle COVID-19 salgınına karşı bölgedeki çay üreticilerinin ve çalışanlarının güvenlik ve sağlığını korumaya odaklanan bir dizi önlemi hayata geçiriyor.  “Çayımız için Hep Birlikte” adı verilen program çay alım evleri, Lipton fabrikaları, çay üreticileri ve iş ortağı yerel işletmelere yönelik farklı uygulamaları kapsıyor. Düzenli aralıklarla dezenfekte ve sterilize edilecek olan Lipton çay alım evleri, üreticilerden ürünlerini kendilerine verilen saat aralığında teslim alacak. Lipton, fabrikalarında da bağlı bulunduğu Unilever’in dünyadaki en yüksek güvenlik standartlarını uygulayacak.



GIDA VE HİJYEN DESTEĞİ PAKETİ

Çay alım evleri çalışanları için maske ve siperlik gibi koruyucu ekipman kullanımı zorunlu tutulurken, randevuları süresince kullanmaları için çiftçilere de el dezenfektanı ve maske temin edilecek. Marka, çay alımı gerçekleştirdiği üreticilerin yanı sıra bölgedeki sağlık kuruluşlarına da gıda ve hijyen ürünleri desteğinde bulunacak. Lipton çalışmalar kapsamında ilk aşamada 215.000 maske, 1250 kg dezenfektan, 500 siperlik ve 441 adet sensörlü dezenfektan cihazı ve 10 bin gıda ve ev hijyeni destek paketinden oluşan hazırlığını tamamlamış bulunuyor.



HAZIRLIKLARI TAMAMLADIK

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Kölükfakı, 34 yıldır Lipton olarak faaliyet gösterdikleri Doğu Karadeniz’de değer yaratmanın en büyük öncelikleri olduğunu belirterek, “Lipton olarak her sezon 92 bin kişilik bir ekosistemi etkileyen çay alımı gerçekleştiriyoruz. Bu sorumlulukla çay üreticilerinin ve çalışanlarımızın sağlıklı ve güvenli bir hasat dönemi geçirmesine katkıda bulunmak için yatırımlarımızı planladık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Bu dönemi çayımız için hep birlikte çalışarak geride bırakacağız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap