SON DAKİKA



Haber > Gündem > Lilith ne demek? Lilith nedir? Lilith ne anlama gelir?

Lilith ne demek? Lilith nedir? Lilith ne anlama gelir?

18 Nisan 2024 Perşembe - 10:21




Sosyal medyada yayılan ve Eskişehir'de gerçekleşecek 'Lilith' temalı parti bazı soruları beraberinde getirdi. Peki, Lilith ne demek? Lilith nedir? Lilith ne anlama gelir?





Sosyal medyada hızla yayılan ve Eskişehir'de gerçekleşmesi planlanan 'Lilith' temalı parti, çeşitli soruları ve tartışmaları da beraberinde getirdi. Peki, Lilith ne demek? Lilith nedir? Lilith ne anlama gelir? 

LİLİTH NE DEMEK?

Lilith, farklı mitolojilerde karanlık ve gizemli bir figür olarak tanımlanan bir kadındır. İbrani mitolojisinde, Adem'in eşi olarak bilinir ve yaratılış hikayesindeki yerine rağmen Adem'le anlaşmazlık yaşayarak ayrılan Lilith, zaman içinde çeşitli kültürel ve dini bağlamlarda farklı şekillerde betimlenmiştir. Geleneksel efsanelerde, Lilith'in isyanı ve Adem'den ayrılışı insanlığın tarihine damga vuran bir olay olarak kabul edilir. Bu olay, kadının eşitlik talebiyle ilgili önemli bir semboldür. Bazı hikayelerde Lilith, lanetlenmiş ve tehlikeli bir varlık olarak anlatılır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap