SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Liderler zirvesi toplanmalıdır"

"Liderler zirvesi toplanmalıdır"

12 Haziran 2013 Çarşamba - 11:30




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Gezi Parkı olayların





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında olağanüstü toplanan MYK, sona erdi. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, "Gezi Parkı" olayları görüşüldü. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini dile getirerek, "Gençlerin talepleri halkta bir karşılık bulmuş ve artık meşrulaşmıştır. Gençlerin bu taleplerine bütün siyasal partilerin kulak kabartması ve gereğini yapması gerekiyor. Bu süreçte polisle halkı karşı karşıya getiren yönetim anlayışına süratle son vermeliyiz. Polisle halk karşı karşıya gelmemeli. Bu süreçte orantısız güç kullanan tüm kamu görevlilerinden hesap sorulacağı kamuoyuna tüm açıklığıyla dile getirilmelidir" dedi. "İçinde bulunduğumuz toplumsal koşullar dikkate alınarak siyasal partiler miting yapmamalı, tansiyon düşürülmelidir" diyen Kılıçdaroğlu, Vatandaşlar derin bir endişe içinde. Bütün siyasi partiler üzerine düşen görevi yapmalı ve toplumda huzur sağlanmalıdır, vatandaşın endişeleri giderilmelidir. Yaşanan gerginlikler sonucu ekonomi kan kaybediyor. Türkiye süratle bu ortamdan çıkarılmalıdır. Uluslararası camiada Türkiye’nin saygınlığı ciddi yara almıştır. Bu, bizi gerçekten üzmektedir. Tüm bunlar dikkate alınarak sayın Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulunuyoruz. Bu kritik süreçte Cumhurbaşkanı süratle bir liderler zirvesi gerçekleştirmelidir. Türkiye sorunlarını aşabilecek güçtedir. Sayın Cumhurbaşkanı bu sorumluluğu yerine getirdiği taktirde sorunların aşılmasında büyük bir rol üstlenmiş olacaktır" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap