SON DAKİKA



Haber > Gündem > Liderimizi örnek alıp yürüdüm

Liderimizi örnek alıp yürüdüm

14 Aralık 2015 Pazartesi - 10:33








AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 2001 yılında başlayan siyasi hayatında, kendini geliştirerek yol aldığını, geçmişin hatalarından dersler çıkarttığını belirterek, ”Bire bir temas insanlarımızın ön gördüğü iletişim şeklidir, rahatsız olmuyorum” dedi.

Rize’de sevilen ve sayılan, her gün yüzlerce telefona bakarak hemşehrilerinin sorunlarını çözmeye çalışan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, siyasi hayatını ve Rize yatırımlarını gazetemizin Rize Temsilcisi Mustafa Bayrak ile paylaştı.

İLK 5’E GİRMEMİZ İSTENDİ

Yoğun Rize programlarından zaman bulamayan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile gece saatlerinde buluştuk. 14 yıllık siyasi hayatı boyunca hep şeffaf olmaya çalıştığını ifade eden Karal, "2001 yılı Ağustos ayında parti kurma çalışmaları başlamıştı. Rize’de 12 kişilik bir ekip oluşturduk, bu ekip içinde Abdülkadir Kart da vardı. Birkaç kez yaptığımız toplantı sonrasında, teşkilatı yürütecek içimizden birini seçmemiz gerekiyordu. Ben de Abdülkadir Kart’ı destekliyordum. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gece saat 02:00’de beni arayarak, parti il başkanlığını benim yürütmemi ve ekip arkadaşlarımla Ankara’ya gelmemi istedi. Ben de birkaç arkadaşımla Ankara’ya gittim. Sayın Erdoğan görüşmemizde benden, ilçe teşkilatlarını kurmamı ve ilk 5 il arasına girmemi istedi. İl ve ilçe teşkilatlarını kurmaya başladık, ilk 5’e girmek için mücadele ederken, Hemşin ve Fındıklı ilçelerinde geciktik ve ülke genelinde ilk 5’e giremeyerek 6. sırada yer aldık" dedi.

HEPSİ MİLLETVEKİLİ OLDU

Ülke genelinde il başkanlıklarını yürütenlerin ilk seçimlerde milletvekili adayı olarak çıktıklarını ifade eden Karal, "Bir tek ben ve Erzincan İl Başkanı istifa etmeyerek, milletvekili adayı olmadık. Çoğu il başkanımız milletvekili oldu. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yasaklıydı ve milletvekili olamıyordu. Liderimizin aday olamadığı dönemde benim aday olmamı doğru bulmadığım için aday olmadım. 2004 yılında belediye seçimleri vardı ve ‘İl ve ilçe parti başkanları aday olmayacak’ diye bir kural koydular. Tabii biz de buna uymak zorunda kaldık. Birçok il bizi gözlüyordu. Ülkede bir tek İspir Belediye Başkanı Osman Çakır partiden istifa ederek, bağımsız aday oldu ve kazandı. Tabii sonradan partimize geçti" dedi.


SİYASETTE DEĞİŞİM GEREKİR

Dönemin Genel Başkanı ve liderleri Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli kendini geliştirdiğini ve liderlerini sürekli örnek aldığını belirten Karal, bir de öz eleştiri yaptı: "Siyasette kendini sürekli geliştirmen gerek. İlk il başkanı olduğumda 27 yaşındaydım ve devlet memuruydum. Genç ve siyasetin içinden gelen biriydim, ancak tecrübe eksikliğim vardı. İlk il başkanlığıma baktığımda birçok yönümü beğenmiyorum. Çok beğenmediğim yönlerim var."

SİYASET ZOR İŞ!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 14 yıllık siyasi hayatında yaşadıklarını gazetemizin Rize Temsilcisi Mustafa Bayrak ile paylaştı.

Halk sıcak temas ister

“Rize’de siyasetin ‘dokunmak’ olduğunu anladım” diyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz döneminden  kalan bir eser. Halk bürokrasiden çözeceği sorunlarını bile vekilleri aracılığıyla çözmek ister. Halk sarılmak, dokunmak ve bire bir temas ister. Ara verdiğim iki yılda bunu öğrendim. Artık kendimi daha çok halkın içinde olmaya, köy köy, mahalle mahalle gezmeye adadım. Halkın sorunlarını çözmek için onlarla birlikte olmaya başladım. En çok çekindiğim iki şey vardı; seçim meydanında Genel Başkan’ın yanında, Genel Başkan’ın elini yukarı kaldırdığında ‘Yuhh’ sesleri ve gittiğimiz köylerde bir vatandaşın, ‘seçimden seçime mi bizi hatırlıyorsun’ sözleri, beni yıkan sözler olur. Asla böyle kelimeleri duymak istemedim. Seçimlerden sonra haftanın 3 günü Rize’ye geldim ve köy köy gezerek, halkın içinde oldum" diye konuştu.

RİZE‘DE NEFES ALıYORUM

AK Parti Rize Milletvekili Karal, Ankara’daki yoğun çalışmaların kendisini zaman zaman yorduğunu söyleyerek “En çok sevdiğim şey, Ankara’dan Rize’ye dönüş ve İyidere’ye geldiğimde köprüden sonra orada yazan ‘Rize’ye Hoşgeldiniz’ tabelası. O tabelayı gördüğümde üstümdeki yorgunluk azalıyor. Hemşehrilerimle yan yana geldiğimde yorgunluğumu atıyorum” dedi.

Keşke bırakılsaydı

“Samsun-Sarp arasında yapılan duble yolda keşke tren yolu mesafesi bırakılsaydı” diyen Karal, şunları kaydetti: “Gelecekte ‘keşke’ dememeliyiz, öncelikle geleceğin altyapısını şimdiden hazırlamamız gerek. Geçmişte de bugünler düşünülerek, biz bugün ‘keşke’ dememiş olsaydık. Samsun-Sarp arasındaki sahil yolunda keşke demir yolu ağı mesafesi de bırakılmış olsaydı.”

Rize’de herkes başbakan

Karal, Rize’de geçmişte Mesut Yılmaz döneminden kaynaklı olarak herkesin başbakan olduğunu belirterek, “Rize’de başbakan yardımcısı bile yok, herkes başbakan. Asla ikinci sırada yer almak istemez. Rizeli çok zeki ve onların sayesinde birçok şeyi öğrenme şansını buluyorum” derken, 3 milletvekili olarak ekip olduklarını ve iyi anlaştıklarını da sözlerine ekledi.

ÇOK DOST BİLDİKLERİM OLDU

İlk il başkanlığı sonrasında milletvekili adayı olduktan sonra kazanamadığını ve 2007 seçimleri sonrasında boşta kaldığını belirten Karal, “2 yıl içinde gerçek dostlarımı gördüm. Çok dost sandıklarım sıkıntılı günlerimde yanımda olmadı. Ara verdiğim iki yıl içinde, bu sürede olgunlaştım ve hatalarımdan dersler çıkardım. Yurt dışına çalışmaya gittim. İki yıl içinde sıkıntılı dönemler yaşadım. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan yurt dışındayken beni tekrar Rize’ye çağırdı. O dönemde rakip olarak karşıma çıkan şimdiki milletvekilimiz Hikmet Ayar’ı da yönetimime alarak, birlikte güçlü bir yönetim oluşturduk ve yeniden il başkanı oldum. 2009 yılında yeniden siyasetin içinde olmaya başladım. Tabii geçmişten aldığım dersler vardı, her siyasetçinin bu tür aralar vermeye ihtiyacı var“ dedi.

İlginç istekler var

Karal, ilginç isteklerle karşılaştığını belirterek, “Rizeli hemşehrilerim zaman zaman ilginç isteklerde bulunuyorlar. Hemşehrilerimin ahırdaki ineğinin hastalığından yanmayan sokak lambasına kadar istekleri var. Tabi her isteği yerine getiremezsin, bunu izah etmelisin, kırmadan, üzmeden insanlara anlatmalısın” dedi.

Siyaset ekip işi

Sağlam bir ekip oluşturduklarını ifade eden Karal, “Rize’de, Cumhuriyet tarihinde 156 bin oy alan bir parti yok. Siyaset ekip işi, biz bu ekibi zaman içinde çok iyi kurduk. Aldığımız oy, ekibin başarısıdır. Siyaset, halka güven vermektir. Bugün bir sekreter günde 70-80 telefon alır ve telefona bakar; ben günde 100-150 telefon alıyorum. Zaman zaman iş yoğunluğum nedeniyle bakamadığım telefonlara, işim bittiğinde geri dönüş yapıyorum” diye konuştu.

Bedel ödemek

Partinin kuruluş aşamasında sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Karal, şöyle devam etti: “Partiyi kurduğumuzda tuttuğumuz yerin kira bedeli ve partiyi donatmak için malzeme lazımdı. Eşimin kolundan bileziklerini alarak siyasete atıldım, birçok kez bedel ödedim. Siyasette il başkanı olarak başladığım görevde bugün milletin vekili oldum, siyasette önemli olan ileriye doğru gitmektir. Yanımda hemşehrilerim oldukça yoluma devam edeceğim.”

Devasa projeler

Son yıllarda Rize’ye devasa projeler yapıldığına dikkat çeken Karal, “Bunlardan en önemlisi Ovit Tüneli. 2016 yılı Haziran ayında hizmete girecek. Rize Üniversitesi her geçen gün büyümekte, yeni fakülte ve eğitim birimleri kazanmakta. Karayolları, 17 ayrı yerde çalışma yapıyor. Güney Çevre Yolu bitme aşamasına geldi.  Yıllardır arap saçına dönen Organize Sanayi Sitesi bitme aşamasına geldi. Artık Rize dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap