SON DAKİKA



Haber > Gündem > Le Figaro manşetten verdi: 'Erdoğan’ın diplomasisi Türkiye’yi vazgeçilmez kıldı'

Le Figaro manşetten verdi: 'Erdoğan’ın diplomasisi Türkiye’yi vazgeçilmez kıldı'

21 Ağustos 2022 Pazar - 12:54




Fransız Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'nin hamlelerine övgüler yağdırdığı haberi manşetten verdi. Haberde, Erdoğan'ın diplomasisinin, Türkiye'yi uluslararası sahnede vazgeçilmez kıldığı ifade edildi.





Yayın hayatına 1826'da başlayan ve Fransa'nın en köklü gazetesi olma özelliğini taşıyan prestijli Le Figaro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Manşete taşığıdı "Erdoğan'ın diplomasisi Türkiye'yi uluslararası sahnede nasıl vazgeçilmez kıldı?" başlıklı haberde "Ukrayna'daki çatışma, artık hem Doğu'da, hem Batı'da hem de Arap dünyasında göz kamaştıran Türk dış politikasının yeniden konuşlandırılmasının altını çizdi" ifadeleri kullanıldı.

ETKİLEYİCİ BİR YENİDEN KONUMLANMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika hamlelerine dikkat çeken makalede, Erdoğan'ın temaslarını 'gerçek bir diplomatik başarı' olarak nitelendirdi. Gazete, Türkiye'nin daha barışçıl ve çok aktif bir dış politika ortaya koyduğunun da altını çizdi.

Gazeteci Mayeul Aldebert tarafından kaleme alınan yazıda şu ifadelere yer verildi:

Bu yeni politika, etkileyici bir ekonomik, askeri ve diplomatik yeniden konumlanma üzerine kurulu.


Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için barış görüşmelerine ev sahipliği de yaptığı hatırlatıldı.

"TAHIL İHRACATININ YENİDEN BAŞLAMASINI TÜRKİYE SAĞLADI"

Ukrayna'daki tahıl krizinin çözülmesinde, Türkiye'nin rolüne vurgu yapıldı. Haberde "Rusya ile Ukrayna arasında tahıl ihracatının yeniden başlamasını Türkiye sağladı" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Türkiye'nin dünyadaki en geniş büyükelçilikler ağına sahip ülke olduğuna da dikkat çekildi.

Le Figaro'daki yazıda, Türkiye'nin 'topyekün normalleşme diplomasisi'ni yürüttüğü belirtildi. Bu nedenle tüm çevresiyle ilişkileri normalleştirmesinin bir başarı olduğu vurgulandı.

İsrail ve Ermenistan'la ilişkilerin yeniden kurulduğu hatırlatıldı. "Türkiye, çok kutupluluk virtüözü haline geldi" denildi. Bunun herkes herkes için gerekli ve herkes tarafından övülen bir yaklaşım olduğu ifade edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap