SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kızılcık'tan şehit ailelerine iftar yemeği

Kızılcık'tan şehit ailelerine iftar yemeği

27 Temmuz 2012 Cuma - 14:01




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık tarafından şehit yakınlarına Vali Konağı’nda iftar yemeği verildi.





İftar yemeğine Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Müftüsü Veysel Çakı ve şehit aileleri katıldı. Şehitlerimizin bizlere emanetleri olan ailelerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek için bir araya geldiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Kardeşlik ve barış içerisinde yaşayabilmemiz için canlarını feda ederek, şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin yakınları ile burada bir araya gelmeyi arzu ettik. Sizlerde bizleri yalnız bırakmayarak davete icabet ettiniz. Şehitlerimiz için onlara öldü demeyiniz buyrulur. Onlarında bu akşam bizleri yalnız bırakmadığına inanıyoruz. Şehitlerimizin emanetleri olan sizlerin daha mutlu olabilmeniz, şehitlerimizin yokluğunu hissetmemeniz için sizlerle bu tür özel günleri vesile kılarak bir araya gelmeyi istiyoruz. Çünkü inancımız gereği bir birimizden kaçtığımız o günlerde, şehitlerimizin şefaatine nail olmak için koşuşturacağız. O günlerde bizleri hatırlarsınız. Bu dünyada beraber olduğumuz gibi ahrette de Peygamber Efendimizin sancağı altında onun rızasını almış insanlar olarak, cennete girmenin mutluluğunu sizlerin sayesinde bizlerde görmüş oluruz” dedi. Kardeşlik duygularına kastedenleri asla mutlu etmeyeceklerini de belirten Vali Kızılcık, “Devletimiz inşallah bu terör belasından kardeşlik duygularımızın daha da artması ile kurtulacaktır. Bu kardeşliğimize kastedenlere asla göz açtırmayacağız, asla onları memnun etmeyeceğiz. Bu millet bin yıllardır asla esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, hep anlı açık ve dik olmuştur. Bundan sonra bu anlayışa sahip evlatları yetiştiren sizlerin ve bizlerin varlığı karşısında her zaman dünyada anlımız açık olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Devlet olarak sizlerin her zaman yanındayız. Bizlere her şekilde rahatça ulaşabileceğinizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Aileler adına konuşan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun babası Ali Sait Erosmanoğlu ise “Allah devletimize zeval vermesin. Vali Konağında çok sıcak bir ortamda bir araya geldik. Valimiz Recep Kızılcık ve eşleri bizlerle tek tek ilgilendiler. Onların bizlerin yanlarında olduğunu görmek bizlerin acılarını hafifletiyor. İlk defa Vali Konağına geldiğimiz içinde son derece memnunuz. Burada hiçbir sıkıntı çekmemiz için uğraşan Valimiz ve eşlerine tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Müftü Çakı tarafından yapılan iftar duasının ardından katılımcılar iftarlarını açtı. Masaları tek tek gezen Vali Kızılcık ve Bayan Kızılcık, çocuklara yaşlarına göre kitap ve oyuncaklar hediye etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap