SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kuvvetli yaz sağanakları geliyor! Meteoroloji saat verdi

Kuvvetli yaz sağanakları geliyor! Meteoroloji saat verdi

06 Haziran 2022 Pazartesi - 13:00




Yurt genelinde sıcaklıklar yükseliyor ancak yaz sağanakları da beraberinde geliyor. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yeni haftada yurdun birçok kesiminde kuvvetli sağanak yağış görülecek. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesindeki yağışların, olumsuzluk yaratabileceğine ilişkin de uyarı var.





Meteoroloji'den yeni hava durumu açıklaması geldi. Yurt genelinde hafta boyunca sağanak yağışlar görülecek. İstanbul için saat de verildi. İşte yapılan son açıklama ve bölge bölge son durum...

Bugün sağanak yağış beklenen iller şöyle sıralandı:

Marmara, Göller Yöresi, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Osmaniye, Amasya, Tokat, Çorum ve Artvin 

İstanbul'da da 12.00-15.00 saatleri arasında sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar ilerleyen günlerde de sürecek.

Marmara Bölgesi'nde bu hafta yağmurlar olumsuzluk yaratabilir. Şiddetli yağmur, dolu ve ani rüzgarlara karşı İç Anadolu Bölgesi de uyarıldı. 

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde mevsim normallerinin üstünde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Trakya Kesimi ile öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ege:Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kıyıları çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri ve Edremit Körfezi ile İzmir'in kuzey ilçelerinin (Dikili, Bergama ve Kınık) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra (Eskişehir hariç) bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimleri ile gece saatlerinde (Sinop hariç) bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç , Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla güneydoğusunun çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Hakkâri çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap