SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kurumlar tehdit altındaymış!

Kurumlar tehdit altındaymış!

27 Haziran 2014 Cuma - 12:19




Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Türkiye Cumhuriyetinin kurumları tehdit altındadır. İçleri boşaltılmaktadır, milli devlet sorg





MHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Feyzioğlu, “İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak TBB’ni ziyaretinden fevkalade mutluyuz. Türkiye Cumhuriyetinin kurumları tehdit altındadır. İçleri boşaltılmaktadır, milli devlet sorgulanır hale getirilmiştir. Kuvvet ayrılığı ilkesi bir engel olarak ifade edilmeye başlanmıştır. Yıpratılmaktadır ve nihai hedef olarak kaldırılmak dahi istenmektedir. Hep birlikte ortak payda çizmek zorundayız, faklılıklarımızı değil geçmişten getirdiğimiz ve geleceğe taşıdığımız bir birlikteliği öne çıkarmakla yükümlüyüz. Bu millet olmanın gereğidir. Atatürk’ün on yılları önce uyardığı gibi, düşmanların saldırılarına ancak bu şekilde karşı ayakta durabiliriz” diye konuştu. ‘Tarihten ibret alınsaydı tarih tekerrür etmezdi’ ifadelerini kullanan Feyzioğlu, "Özgürlükler ülkesi olmak zorundadır. Gelir dağılımının bozulmasını toparlamak zorundadır. Cumhurbaşkanı adayını sanırım bu süreçte bekleyen sorunlar bunlardır. Aday cumhurbaşkanı olduğunda da Türkiye’nin sorunlarında bütün devlet kurumlarını bir makine gibi uyumlu çalıştıracak işlev görmelidir. Kuşkusuz bir tasdik makamının ötesinde görev yapmalıdır. Zor zamanlarda, Cumhurbaşkanları milleti bir arada tutan tarihi görevler görürler. Bunlar içinde çözüm Atatürk’ün ışıklı yolunda kararlılıkla yürümektir" şeklinde konuştu. Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği olarak herhangi bir adayın aleyhinde veya lehinde görüş bildirmelerin mümkün olmadığını ifade ederek, “Ben kendisine milletimize hayırlı olsun diyorum” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap