SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kuru fasulyeli seçim vaadi

Kuru fasulyeli seçim vaadi

08 Ocak 2014 Çarşamba - 15:02




CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir Konak Meydanı’nda kepçe ile kuru fasulye dağıtarak; “CHP yedirsin, iktidara gelsin, kuru fasu





Fasulyenin yüzde 12,59 artış göstererek zam şampiyonu olarak tezgâhlarda yerini alması seçim vaatlerine de yansıdı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, İzmir Konak Meydanı’nda kepçe ile vatandaşlara kuru fasulye dağıtarak; “CHP yedirsin, iktidara gelsin kuru fasulyeyi ucuzlatsın” dedi. Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, gıda ürünlerindeki zamları protesto amacıyla, vatandaşlara İzmir Konak Meydanı’nda pişmiş kuru fasulye ikram etti. CHP İl Başkanı Ali Engin ve partililerin de hazır bulunduğu ikramı bizzat CHP’li vekil Güneş yaptı. Uzun kuyrukların oluştuğu sırada vatandaşlara kepçeyle dağıttığı fasulyenin ardından basın açıklaması yapan Güneş, hükümetin dar gelirli vatandaşları yapılan zamla zor durumda bıraktığını dile getirdi. Türkiye’nin kuru fasulyeyi ithal eden bir ülke olduğunu ve yeni bir zam fiyatının da kapıda olduğunu açıklayan Güneş; şöyle konuştu: “Vatandaşa kuru fasulye dağıttık. Neden? Çünkü kilosu 12 TL’ye çıktı. Kuru fasulye Türkiye’de sade vatandaşın en makul fiyatlı yiyeceklerinden biri Türk mutfağının ise geleneksel yiyeceğidir. Hale bakın. 12 TL pişmemişi. Öyle söyleniyor ki 16 TL’ye çıkabilir. Neden? Türkiye kuru fasulye ithal ediyor. Koca Türkiye kuru fasulyeyi ithal eder hale gelmiş. Biz bunu kınıyoruz.” SEÇİM VAADİ Türk mutfağının geleneksel tadı olan kuru fasulyenin kendi iktidarlarında ucuzlayacağını öne süren Güneş; şunları söyledi: “Ayakkabı kutusuna 4,5 milyon doları koyarsan vatandaş da kuru fasulyeyi o zaman 12 TL’den yer. Sen Japonya’ya gidersin görmezsin ama Rize’deki hemşehrim Rize’nin meşhur kuru fasulyesini 12 TL’den yer. Patates olmuş 3,5 TL. Simit olmuş 1,40 kuruş. Vatandaş ne yapsın? Dar gelirli vatandaşı ezenleri kınıyoruz. CHP iktidara gelsin kuru fasulyeyi ucuzlatsın. Et bile kuru fasulyeden ucuz hale geldi. Ayıptır." “KURU FASULYE ZENGİN YEMEĞİ OLDU” Kendilerine dağıtılan kuru fasulyeyi afiyetle yiyen bazı vatandaşlar da fiyatlarda yaşanan artışa şu sözlerle tepki gösterdi: “CHP iktidar olmadığı için et parasını henüz alamadık. Ayakkabıların içinde de paramız yok. Kuru fasulyenin pahalı olduğunu biliyoruz ve alamıyoruz. Yazdan biriktirdiklerimizi bahara kadar yemeye çalışıyoruz. Ege bölgesinde kuru fasulye, pilav ve turşu bizim sofralarımızın vazgeçilmez gıdasıdır. Artık bir kilo kuru fasulye alacağıma 100 gram et alırım daha iyi. Kuru fasulye zengin yemeği oldu.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap