SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kurtulmuş: Ülkemiz çok daha güzel, iyi günlere gidecek

Kurtulmuş: Ülkemiz çok daha güzel, iyi günlere gidecek

29 Mayıs 2020 Cuma - 14:58




Corona virüs nedeniyle bir süredir ibadete kapalı olan Fatih Camii'nde cuma namazı kılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Temkinli ve tedbirli bir şekilde, tüm kurallara uyarak inşallah bu belayı, musibeti tamamıyla ortadan kaldıracağız" dedi.





Corona virüs tedbirleri kapsamında 2 ayı aşkın bir süredir ibadete kapalı olan camiler, bugünkü cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı. Fatih Camii’ne gelen vatandaşlar kademeli olarak içeriye alınırken, sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda da sık sık uyarılar yapıldı. Kimi vatandaş kendi seccadesiyle camiye gelirken, seccade ve maskesi olmayanlara ise tek kullanımlık seccade ile maske dağıtıldı. İçeriye girmek için bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı namaza AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı.

“Ümit ediyorum ki bugün yeni bir devrin başlangıcı olsun"

Cuma namazını Fatih Camii’nde kıldıktan sonra açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Hayırlı uğurlu olsun ama bu her şey bitti manasına gelmiyor. Temkinli ve tedbirli bir şekilde, tüm kurallara uyarak inşallah bu belayı, musibeti tamamıyla ortadan kaldıracağız. Bugün geldiğimiz nokta, başta sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan bu faaliyetler olmak üzere, milletimizin hep beraber sabırla, güçlü bir şekilde bu süreçte göstermiş olduğu mücadelenin sonucudur. İnşallah sonu hayır olacak. Ülkemiz çok daha güzel, iyi günlere gidecek. Bütün milletimiz için cuma hayırlı, mübarek olsun. Ümit ediyorum ki yeni bir devrin de başlangıcı olsun. Hocamızdan da Allah razı olsun. Mükemmel bir cuma namazı kıldık, hutbe dinledik. Allah gönlüne göre versin, inşallah bundan sonra mücadelesine güç katsın" dedi.

“2,5 aydan sonra camilerimize kavuştuk"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, “Ben de Allah kabul etsin diyorum, Allah’a hamd ediyorum. Bugün tabii 2.5 aylık ayrılıktan sonra camilerimize kavuştuk. Türkiye genelinde çok şükür bundan sonra inşallah tavsiyemiz, bütün kardeşlerimiz, çocuklarının ellerinden tutsunlar camilerde cemaatle namaza katılsınlar, cami derslerine katılsınlar. Camiler bizim için bir mekteptir. Bir okuldur. Her yönüyle istifade edelim camilerimizden diyorum ve tekrar bütün milletimize, İslam alemine hayırlı olsun diyorum şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap