SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kürtlerin kanı para ve silahtan çok daha değerlidir

Kürtlerin kanı para ve silahtan çok daha değerlidir

09 Ekim 2019 Çarşamba - 12:39




Türkiye’nin artık Fırat’ın doğusuna gerçekleştireceği ‘Barış Pınarı’ harekatının başlaması an meselesi. Hazırlıklar tam gaz sürerken Barzani'den askerlerini bölgeden çeken Trump'a "Kürtlerin kanı, para ve silahlardan çok daha değerlidir" mesajı geldi.





Harekata ilişkin dün bir açıkalama yapan Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) eski Başkanı Mesut Barzani "Sayın Başkan Trump" diye başladığı Twitter paylaşımında "Kürtlerin kanı, para ve silahlardan çok daha değerlidir" ifadelerini kullandı

Barzani “Sayın Başkan Trump, lütfen biliniz ki Kürdistan halkı her zaman meşru haklarının peşinden gitmiştir” diye başladığı Twitter paylaşımında Peşmerge’nin IŞİD’i mağlup ettiğini ve teröre karşı koalisyonun önemli bir parçası olduğunu söyledi. Barzani, “Kürtlerin kanı para ve silahlardan çok daha değerlidir” dedi. 

​Barzani, dün yaptığı açıklamada da,  “Batı Kürdistan'daki son gelişmelerden çok endişeliyiz. Birkaç kanalla iletişim halindeyiz ve Rojava halkının başka felaketlere maruz kalmamasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap