SON DAKİKA

Haber > Kurban eti saklama yöntemleri

Kurban eti saklama yöntemleri

06 Ağustos 2019 Salı - 17:40

11 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı'ndan sonra kalan etleri, dolabınızda nasıl korumanız gerektiği ile ilgili bir haber derledik.

Kurban Bayramı için ülke genelinde hazırlıklar sürüyor.

Uzmanlar, şimdiden Kurban Bayramı'nda artacak olan kırmızı et tüketimine karşı uyarılarda bulunuyor.

KURBAN ETLERİ 3-4 SAAT ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİLMELİ

Kurbanlıklardan artacak etlerin saklanması için ise belli yöntemler bulunuyor. Bunların başında kurbanlıkların, işlem gördükten 3-4 saat oda sıcaklığında ve ışık almayan serin bir yerde bekletilmesi geliyor.



ET KESİLDİKTEN HEMEN SONRA POŞETLERE ATILMAMALI

Sonrasında 1 gün kadar buzdolabında bekletilmesi gerekiyor. Kurban eti kesildikten sonra hemen poşetlere atılmamalı.

ETLERİ KÜÇÜLTMEYİN

Besin değerlerini kaybetmemek için etleri küçültmemek gerekiyor.



-12 İLE -18 DERECE ARASINDA BEKLETİN

Kurban etinin saklanması için en ideal sıcaklığın -12 ile -18 derece arası olduğu belirtiliyor.

KURBAN ETİNİ 6 AY DOLAPTA SAKLAYABİLİRSİNİZ

Uzmanlar, kurban etinin 6 ay buzdolabında saklanabileceğini belirtiyor. Fazla bekletilen kurban etleri besin değerini kaybediyor ve sağlık açısından da risk taşıyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

Yorumlar


550

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2019 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Radyo ve Televizyon kuruluşudur.

Giriş Yap