SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kuraklık içme suyunu vurdu: 700 hanelik köy susuz kaldı

Kuraklık içme suyunu vurdu: 700 hanelik köy susuz kaldı

24 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:23




Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı 700 nüfuslu Göldüzü köyü, yaşanan kuraklıktan nasibini alarak susuz kaldı.





Yaşanan iklim değişikliği ilçenin en büyük köylerinden biri olan Göldüzü köyünü vurdu. Açılan sondaj kuyularının kuraklık nedeniyle kuruması sonucu susuz kalan köylüler taşıma suyla ihtiyaçlarını gideriyor. Köy Muhtarı Halis Oruçlu, su sıkıntıları olduğunu ve yetkililerin bu durumdan haberdar olduklarını belirterek, “Su kaynağımız zaten yoktur. Kaymakamlık tarafından köyün su sorununu gidermek bir sondaj kuyusu açıldı. Çıkan su tahlil edildi, ancak kullanıma el verişli olmadığı tespit edildi. Halkımız şu an perişan durumundadır. Görüldüğü gibi dışarıdan traktörlerle su taşımak zorunda kalıyoruz. Bu çare değil” dedi.
Köy sakinlerinden Ekrem Erçetin de, köylerinin Adilcevaz’ın en büyük ve en eski köyü olduğunu belirterek, “Nüfusumuz kalabalık. Yetkililere sesleniyorum, susuzluk nedir bilir misiniz? Taşmayla hiç olmaz. Köyümüzdeki her evin önünde sondaj kuyusu vardı. Kuraklıktan dolayı onlar da kurumuş. Lütfen bu halka kulak verin ve bu sorunu giderin” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap