SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kulis: TBMM'ye tatil yok! Erken seçim kararı alınacak

Kulis: TBMM'ye tatil yok! Erken seçim kararı alınacak

23 Haziran 2022 Perşembe - 11:34




Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de TBMM'nin çalışma süresi uzatıldı. Kulislerde bu hamlenin erken seçim kararı almak için olabileceği yorumları yapıldı.





Resmi Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 1 Temmuz'da tatile girme gereken Meclis tatile girmeyecek.  TBMM öğrenci affı, bedelli askerlik düzenlemesi ve bir takım önemli konuları ele almak için çalışmalarına devam edecek.

TBMM'nin çalıma süresinin uzatılması kulisleri de hareketlendirdi. Kulislerde dolaşan iddialara göre meclis tatile girmeden erken seçim kararı alınabilir. Olası bir erken seçim için ise ekim ya da kasım ayları işaret ediliyor. 

Öte yandan yeni sisteme göre erken seçime gitmek için Cumhurbaşkanının kararı veya Meclis’in beşte üç çoğunluğu gerekiyor. TBMM’de erken seçim kararı almak için en az 360 milletvekilinin desteği gerekiyor.  AK Parti’nin 286, MHP’nin ise 47 toplamda ise 333 milletvekili bulunuyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap