SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kulis haber: Asgari ücret 10 bin liranın üstüne çıkabilir!

Kulis haber: Asgari ücret 10 bin liranın üstüne çıkabilir!

11 Ekim 2022 Salı - 10:05




Vatandaş Aralık ayında belirlenecek olan yeni asgari ücretin ne kadar olacağına odaklanmışken, Ankara kulislerinde konuşulan rakam herkesi şaşırttı.





Aralık ayında asgari ücrete bir zammın daha yapılacağının açıklanmasının ardından vatandaş yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ile bekliyor.

Ankara kulislerinde konuşulan rakam ise oldukça yüksek.

Öyle ki ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde asgari ücretin yıl başında yapılacak zamla birlikte 10 bin liranın üstüne çıkabileceğinin konuşulduğunu söyledi.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İSTİYOR"

Sağlam, seçimlere giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın enflasyonu yüzde 50’nin altına düşürmeyi amaçladığını belirterek,  kulislerinde asgari ücrete yapılacak artışla ilgili konuşulanları açıkladı. 


" ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL'NİN ÜSTÜNE ÇIKABİLİR"

Erdal Sağlam, açıklamasında "5 bin 500 lira olan asgari ücretin yıl başında 10 bin liranın üstüne bile çıkabileceği konuşuluyor. Zaten yüzde 70 olursa 9 bin lirayı geçen bir rakam ortaya çıkacak. Yüzde 70’lik artış geçmiş kayıpları kapatmak için yapması gereken bir zam." ifadelerini kullandı.

"KURA MÜDAHALE İÇİN 9 AYDA 107 MİLYAR DOLAR HARCANDI"

Sağlam "ikinci bir 128 milyar dolar nerede" vakasının konuşulmaya başlanacağını belirtti. Sağlam, HSBC raporunda yılın ilk 9 ayında kurlara müdahale etmek için 107 milyar dolar harcandığının aktarıldığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap