SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kulis: Erdoğan yetkisini kullanacak! Otomobilde ÖTV indirimi iddiası

Kulis: Erdoğan yetkisini kullanacak! Otomobilde ÖTV indirimi iddiası

09 Kasım 2022 Çarşamba - 13:35




AKP'nin kurmaylarından otomobil dahil, bazı ürünlerde ÖTV indiriminin gündemine aldığı bilgisi geldi. Kulislerde dolaşan iddialara göre Erdoğan yeniden değerlenme oranında indirim yetkisini kullanacak





Türkiye şartlarında  otomobil almak giderek güçleşiyor. En düşük sıfır araç fiyatı 500 bine çıkarken, ikinci el fiyatları da aldı başını gidiyor. 2023 için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 olmasıyla trafik cezalarından araç muayene ücretlerine, vergilerden nüfus müdürlüğü işlemlerine kadar birçok kaleme zam gelmesi bekleniyordu. AK Parti kulislerinde dolaşan iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanmaya hazırlanıyor.

SEÇİM ÖNCESİ KESENİN AĞZI AÇILACAK

Hayat pahalılığının seçimlerde aleyhine dönebileceğinden endişe eden AKP seçimlerden önce deyim yerindeyse kesenin ağzını açıyor.  

Asgari ücret artışı, sosyal konut projesi ve son olarak KYK kredi borç faizlerinin silinmesini de içeren yasal düzenlemelerin parti oylarına olumlu yansıdığını düşünen AKP, yılbaşından önce başta emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT) olmak üzere yeni düzenlemeleri Meclis’ten geçirmeyi planlıyor. 

ERDOĞAN İNDİRİM YETKİSİNİ KULLANABİLİR İDDİASI


AKP kurmaylarının verdiği bilgiye göre,  bu yıl rekor düzeyde artan yeniden değerleme oranı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 50 indirim yetkisini kullanabilir.

OTOMOBİL İÇİN ÖTV DÜZENLEMESİ GELİYOR

Bu kapsamda bazı ürünlerde ÖTV indirimi veya sıfırlanması da gündemde. ÖTV indiriminin EYT düzenlemesinin de içinde yer alacağı torba yasa içine konulması planlanıyor. 

AKP kaynakları, ÖTV matrah limitinin artırılması ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gidilerek sıfır araçlara erişimin kolaylaştırılabileceğini belirtiyorlar. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap