SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kükremiş sel olur bendimizi çiğner aşarız

Kükremiş sel olur bendimizi çiğner aşarız

29 Haziran 2012 Cuma - 17:15




Başbakan Erdoğan hem Suriye'ye hem CHP'ye yüklendi





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada hem Suriye'ye hem de CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Başbakan Erdoğan 'Sınırlarımız söz konusu olduğunda kükremiş sel olur bendimizi aşarız' dedi. Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada ise şu mesajları verdi: "KÜKREMİŞ SEL OLUR..." Sınırlarımız söz konusu olduğunda tıpkı İstiklal marşımızın emrettiği gibi kükremiş sel olur bendimizi çiğner aşarız. Bu milleti hala tanımayanlar varsa gelsinler Erzurum’u görsünler. 
BUYÜK DEVLETİZ 
Biz tarihimizle olduğumuz kadar bugünümüzle geleceğimizle büyük bir devletiz. Kendi halkına zulmeden, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz. CHP Türkiye içindeki Esed sevdalılarına da açık açık seslenmek istiyorum. CHP genel Başkanı’na Suriye konusunda eteğinizdeki taşları dökün dedik.
Pazar günü düşürülen uçağımızla ilgili kendisini bilgilendirdik ve sorunuz varsa sorun dedik. Generallerimiz kendilerini bilgilendirdi. Dışişleri Bakanım diplomatik tüm çabaları anlattı. Tavsiyeleriniz varsa buyurun söyleyin dedik.
 HEMEN ELEŞTİRDİ
 "Pilotlarımız ne oldu? Ondan bir haber var mı?'' dedi. Onun dışında başka bir şey hemen hemen sormadı. Toplantıdan çıktı kendi hükümetinin eleştirisini yaptı. Böyle bir şey olur mu? Sen Suriye’nin Baas Partisi misin, Türkiye’nin CHP’si misin? Hala siyasetçi olamadı. En azından böyle milli bir meselede kendi ülkesinin yanında olmalıdır.
AYNAYA BAKACAKSIN
Suriye’ye üstü kapalı bir eleştiri yapıp ardından ancak diyerek kendi ülkesine şamar oğlanı benzetmesini yapamaz. Biz CHP Genel Başkanı’ndan dış politika dersi almayız. Şamar oğlanı arıyorsa aynaya baksın. CHP Genel Başkanı’nın Suriye, Mavi Marmara olayları karşısında tavırları en hafif tabiriyle pişkinliktir. Onların tavrı İsrail’in yanında yer almak bizim tavrımız da bu İsrail’in karşısında yer almak. Bugün de Baas rejimiyle CHP’yi yan yana koyuyor. “TERÖR ÖRGÜTÜ HIYANET İÇİNDE” Biz düşürülen uçağımızla ilgili teyakkuz halindeyken terör örgütü alçakça saldırılarına devam etti. En son Siirt’te askerlerimizi pusuya düşürdüler.Aşağılamak hakaret etmek için söylemiyorum, terör örgütü büyük bir hıyanet içinde olduğunu en son bu saldırılarla şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ispat etmiştir. BUNLAR ESRAR KAÇAKCISI

 Terör örgütü sadece Türkiye’ye değil, Kürt kardeşlerimize karşı da ihanet içinde olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Bunlar maşa, bunlar taşeron… Bunlarda esrar kaçakçılığı, insan ticareti, kara para aklama var. İHANET İÇERSİNDE Terör örgütü hain olduğunu büyük bir hıyanet içerisinde olduğunu en son bu saldırılarla artık şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ispat etmiştir. Kürt kardeşlerimize karşı da hıyanet içerisinde olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Kürtlerin hakkını savunuyoruz dediler kürt kardeşlerimize en büyük acıları yaşattılar. TAŞÖREN ÖRGÜT Bunlar zerdüşttür. Selahattin Eyyubi'nin torunları artık bu taşeron örgüte gereken cevabı vermelidirler. Artık örgütün ihanetlerini daha net bir şekilde görmelidir.  Her nereden gelirse gelsin, egemenliğimize yönelik bütün saldırılara karşılık vermeye devam edeceğiz. Tarih boyunca olduğu gibi Türk Kürt Arap, Gürcü, Boşnak, Arnavut kim olursa olsun bizler yaradılarını yaradandan ötürü sevdik. KİMSE BU TOPRAKLARDA… Kimse bu topraklarda operasyon hevesine girmesin. Asla ayrımcı olmayacağız. Bu millet kavramının içinde saydığımız etnik unsurların hepsi var. Bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ifadesidir.  BURAYA ÇOK GÜZEL …. Erzurum'a teknik üniversiteyi kazandırdık. Atatürk Üniversitesi şimdi dışa açılıyor. Atatürk Üniversitesi'nin Almanya'da Avrupa kampüsünü kuruyoruz. Almanya ve Avrupa'daki Türk nüfusuna hitap edeceğiz. Erzurum'a 700 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. 2014 yılı sonunda hizmete açacağız. 9 yılda Erzurum'a 1600 derslik yaptık. 365 bilgisayar teknolojileri sınıfı kurduk. 7 bin 772 yatak kapasiteli yurtlarımı açtık.  BAYA TORPİL GEÇMİŞİZ Gençler göreve geldiğimizde öğrencilere verilen burs 45 liracık. Şimdi biz 260 lira burs 180 lira da beslenme yardımı. Ne demek bu 440 lira veriyoruz.  Yanlız Bakanınız sağlıkta Erzurum'a baya torpil geçmiş. Toplam yatak kapasitesi 1405 olmuş. 25 aile sağlık merkezi kurduk. Erzurum'da bizden önce 2 adet tomografi cihazı vardı. Biz bu sayıyı 10'a çıkardık. 2 adet MR cihazı vardı bunu 7'ye çıkardık. 26 adet diyaliz vardı şimdi 129 adet diyaliz var.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap