SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kübra Par'dan sert tepki: Yıkım kararını kim verdi, bu delil karartmak

Kübra Par'dan sert tepki: Yıkım kararını kim verdi, bu delil karartmak

13 Şubat 2023 Pazartesi - 10:28




Habertürk yazarı ve televizyon sunucusu Kübra Par, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü binasının yıkılmasına tepki gösterdi.





Hatay’da imar ve yapı denetim izinlerine dair önemli evrakların bulunduğu bir binanın yıkılmakta olduğuna dair videolar gündem oldu. Söz konusu bina hakkında yıkım kararı çıkarılması, şehirde usulsüz biçimde inşa edilen yapılara dair delillerin karartılması şüphelerini gündeme getirdi.

Habertürk yazarı ve televizyon sunucusu Kübra Par, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü binasının yıkılmasına tepki gösterdi.

Par, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan, "ağır hasar alan İl Müdürlüğü binamızın bazı kişiler tarafından izinsiz bir şekilde kullanıldığı görülmüştür. Bakanlığımıza bağlı ekiplerimiz; il müdürlüğü ana binamızdaki yangın merdiveninin ek binamızın üzerine çökmesi riskine karşı, buradaki kişilerin can güvenliği için bina yıkılmıştır" açıklamsının inandırıcı olmadığını söyledi.

Habertürk yazarı ve televizyon sunucusu Kübra Par; "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çağrıda bulunacağım. Ben bir gazeteci olarak şahsen bu açıklamaya ikna olmadım. Orada başka gazeteci arkadaşlar da var ilk yıkılan binada dosya ve evraklar görülüyor. bu ikinci yıkılan binada da kısmen bir kurtarma yapılmış. Bakanlık diyor ki biz bu evrakların hepsini dijital ortama aktarıyoruz. Ya ıslak imzalı dosyalar orada dururken nasıl  olsa dijitali var diyerek nasıl yıkarsınız" dedi.

Ayrıca Par; "Bu yıkım kararını kim verdi. Delil karartma ise bu delil karartmak değil mi?" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap