SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kübra Par'dan, ABD Büyükelçiliği’nin miting uyarısına tepki!

Kübra Par'dan, ABD Büyükelçiliği’nin miting uyarısına tepki!

20 Mayıs 2022 Cuma - 14:15




Kübra Par, HaberTürk'deki bugünkü yazısında ABD Büyükelçiliği’nin CHP'nin İstanbul'daki mitingine ilişkin uyarı yapmasına tepki gösterdi.





HaberTürk yazarı Kübra Par,  ABD Büyükelçiliği’nin CHP'nin İstanbul'daki mitingine ilişkin yaptığı, "Bu mitingde de göz yaşartıcı bomba plastik mermi gibi önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının” uyarısına tepki gösterdi.

"SEÇMENİYLE BULUŞMA HAKKINA HAKARETTİR"

"İyi de söz konusu bir sokak eylemi değil ki, ana muhalefet partisinin Maltepe miting alanında düzenleyeceği meşru bir toplantı." diyen HaberTürk yazarı Kübra Par, "Kusura bakmasınlar ama bu uyarı Türkiye’nin demokratik olgunluk düzeyine ve CHP’nin seçmeniyle buluşma hakkına hakarettir." ifadelerini kullandı. 

İşte, HaberTürk yazarı Kübra Par'ın o sözleri:

"Büyükelçilik, vatandaşlarına eski sokak protestolarını hatırlatarak, “Bu mitingde de göz yaşartıcı bomba plastik mermi gibi önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının” uyarısı yaptı.


İyi de söz konusu bir sokak eylemi değil ki, ana muhalefet partisinin Maltepe miting alanında düzenleyeceği meşru bir toplantı.

Kusura bakmasınlar ama bu uyarı Türkiye’nin demokratik olgunluk düzeyine ve CHP’nin seçmeniyle buluşma hakkına hakarettir.

Yaptıkları açıklamayı gören tek bir seçmen dahi mitinge gitmeye korkup çekinirse vebali Büyükelçilik üzerinedir.

Son yıllarda güvenlikçi politikaların etkisiyle özgürlük alanı daraltılmış olabilir fakat ülkemizde oldukça canlı ve güçlü bir muhalefet var. Tüm siyasi partiler yıllardır büyük mitingler düzenliyor ve hiç kimsenin burnu kanamıyor.

Bu yersiz açıklamaya en başta CHP yönetimi karşı çıkmalı ve “Seçmenimizi durduk yere endişelendirerek ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye tepki göstermelidir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap