SON DAKİKA



Haber > Gündem > KTÜ'lü doktorlar ümitsizi başardı

KTÜ'lü doktorlar ümitsizi başardı

19 Haziran 2012 Salı - 14:04




Erzurum'da iki kız kardeşin oyunları yaşanan kaza ile acıya dönüştü. Kardeşi Melike Gölverdi'nin çim biçme makinesinin fişini elektrik prizine takması





Elif’ sağ el kolu bilek hizasından kopan ve el parmakları hizasından da derinlemesine kesikler oluşan kolu, çim biçme makinesinin içinde kaldı. Olay sonrası Gölverdi ailesi, kızları Elif'i; kopan kolunu çim biçme makinesinin içinden alarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Gözü yaşlı aile Erzurum Atatürk Üniversitesi' Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 saat boyunca müdahale yapılmasını bekledi. Ancak uzun süren bekleyişin ardından kopan kolun eski işlevini yerine getiremeyeceği kendilerine bildirildi. Bunun üzerine Gölverdi ailesi, Elif’i KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk etmek için ambulans helikopter ve uçak talep etti. Yetkililer tarafından ise 'Trabzon'a da gitseniz Ankara'ya da gitseniz yapılacak hiçbir şey olmaz. Ambulans helikopter gece ucamaz, uçağımızda yok' cevabı verildi. Kara ambulansı ile yola çıkan acılı aile, saat 03:00 sıralarında Trabzon'a ulaştı. KTÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Kliniği’nde Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Naci Karacal, Doç.Dr. Murat Livaoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu’nun oluşturduğu ekip tarafından ameliyata alınırken Elif'in kopan kolu yaklaşık 8 saat süren ameliyat sonrası tüm sinirleri ile birlikte yerine dikildi. GÖZ GÖRE GÖRE Anne Şenay Gölverdi ise “Olayı görür görmez şok yaşadım. Hemen Erzurum Atatürk Üniversitesine kızımızı kaldırdık. 3 saat boyunca müdahale edilmesini beklerken, kızım kan kaybediyordu. Bize ‘hiçbir umut yok. Bu kol yerine dikilemez’, dediler. Trabzon'a getirme talebimize de ‘değişen bişey olmaz’ cevabı verildi. Göz göre göre küçük yavrumun kolu atılacaktı. Allah KTÜ'de emeği geçen bütün doktorlarımızdan razı olsun. Onlar sayesinde yüzümüz güldü. Yüreğimize su serpildi” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap