SON DAKİKA



Haber > Gündem > KTÜ Rektör Adayı Aydın İddalı Konuştu

KTÜ Rektör Adayı Aydın İddalı Konuştu

31 Mayıs 2012 Perşembe - 15:39




Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) 14 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimi öncesi rektör adaylarından Prof. Dr. Orhan Aydın, Tr





Ziyarette konuşan rektör adayı Prof. Dr. Orhan Aydın, KTܒnün belli gelenekleri olan Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. Demokratik bir seçim olmasını beklediğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, KTܒde 862 öğretim üyesi bulunduğunu bu kadronun 3’de birinin profesör olduğunu ve her birinin de rektör adayı olabilecek değerde olduğunu ifade ederek “Bu kent beni tanıyor. Bu kenti üniversite öğretim üyesi olarak tanımıştım. 2005 yılında TTSO’da yaptığım çalışmalar ile bu kenti daha iyi tanıdım. Valilik, Belediye diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak projelerde aktif olarak bu kentin içinde yaşadım” dedi. Sınırlı bir alanda, sınırlı yetkileri olan üniversite öğretim üyelerinin yeni dönemde önlerinin açıldığını kaydeden Prof. Dr. Aydın, “ Önceden üniversitelerin önünde fırsat yoktu. Ama şimdi atılım yapabileceği birçok ulusal ve uluslararası kaynaklar var. Bu kaynakları en iyi bilenlerden biri olarak tüm öğretim üyelerimizle KTܒnün önünü açacak yüksek bir kapasitemiz var. Top yekün üniversite-sanayi, üniversite- toplum ilişkilerini geliştirecek, bilimsel çalışmalara katkı koyacak kaynakları Trabzon’a taşıyacağız. Kendimize güveniyoruz. Bu kaynakları rahatlıkla bölgeye kazandırabilecek üniversitemizin öğretim üyelerine de güveniyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Orhan Aydın, 6 Ağustos 2012 tarihinde KTܒde rektörlük koltuğuna yeni bir ismin oturacağını hatırlatarak “Ben oturursam yaşadığımız ülkeye ve bölgeye daha fazla yardımcı olmak için KTÜ bir bütün olarak çalışacaktır” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap