SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kriz büyüyor: Akaryakıt, otomobil ve ulaşıma zam yağmuru devam ediyor

Kriz büyüyor: Akaryakıt, otomobil ve ulaşıma zam yağmuru devam ediyor

27 Haziran 2023 Salı - 12:57




Türk Lirasındaki hızlı değer kaybı sürerken Dolar ve Euro'da aynı hızda artıyor. Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz art arda gelen zam haberleri ile de kendini fazlası ile hissettiriyor.





Türkiye her geçen gün ekonomik krizin getirdiği sorunları daha ağır hissediyor. Seçim sonrası akaryakıt fiyatlarındaki zam trendi hız kesmeden devam ediyor ve dar gelirli vatandaşlar her gün yeni bir zam haberiyle karşılaşıyor. Dün, LPG'den otomobile, ulaşımdan simit fiyatlarına kadar birçok ürüne zam yapıldı.

AKARYAKITA ART ARDA ZAMLAR

Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarında artışa neden oluyor. Motorin ve benzin fiyatlarındaki yükselişin ardından, LPG fiyatları da her geçen gün artıyor. Dün gece yarısından itibaren otogaz (LPG) fiyatlarına 66 kuruş zam yapıldı. 28 Mayıs seçimlerinden sonra motorine toplam 4,40 TL, benzin fiyatına ise toplam 3,40 TL'lik zamlar gelmişti.

OTOMOBİL FİYATLARINA ZAM

Artan döviz kuru sonrası otomobil firmaları da fiyatlarını güncellemeye devam ediyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Skoda ve Fiat markalarının 5 modeline zam geldiğini duyurdu. Özpeynirci, Fiat'ın 500 modeline yüzde 5,3, Skoda'nın ise 4 modeline yüzde 4,5 oranında zam yapıldığını belirtti.


BURSA'DA SİMİT FİYATLARINA ZAM

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, artan maliyetler nedeniyle 100 gramlık simit fiyatlarında zam yapıldığını duyurdu. Zamla birlikte, 100 gramlık normal simit fiyatı 7,5 TL'den 10 TL'ye yükseldi.

Zamlı fiyatlar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Pınar, yaptığı açıklamada, un, susam, tahin, yağ, elektrik, doğalgaz gibi temel giderlerdeki artışların, toplu iş sözleşmeleriyle işçilik ücretlerindeki yükselişlerin ve kiralardaki artışların simit, poğaça, börek, yufka gibi ürünlerde fiyat düzenlemesini zorunlu hale getirdiğini ifade etti.

DİYARBAKIR'DA ULAŞIMA ZAM

Diyarbakır'da şehir içi ulaşıma bir yıl aradan sonra ikinci kez zam yapıldı.


Diyarbakır Şoförler Odası Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na başvurarak zam talebinde bulundu ve talep UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından onaylandı. Yapılan zamla birlikte halk otobüsü ücretleri tam bilette 2 TL artışla 8 TL'ye, minibüslerde ise 3.5 TL artışla 10 TL'ye yükseldi.

Öğrenciler için şehir içi ulaşım ücreti ise 6 TL olarak belirlendi. Minibüs ve özel halk otobüsü ücretleri ise 10 TL olarak belirlendi. Artan maliyetler nedeniyle yapılan zam talebinin 3 Temmuz'da yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap