SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kritik seçim görüşmesi başladı

Kritik seçim görüşmesi başladı

25 Ağustos 2015 Salı - 11:50




Seçimlerin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu





Hükümet kurulması için gereken 45 günlük sürenin sona ermesinin ardından milletvekili genel seçimlerinin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ediyor. Erdoğan'ın hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermesi bekleniyor.

HÜKÜMET KURMA GÖREVİNİ VERECEK

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki görüşme başladı. Görüşmede Erdoğan'ın Davutoğlu'na geçici hükümeti kurma görevini verecek.

GÜVENOYUNA GEREK YOK

Davutoğlu'nun görevi aldıktan sonra geçici hükümeti kurmak için 5 gün süresi var. Geçici hükümet için güvenoyu gerekmiyor.


KABİNE NASIL OLACAK?

CHP ve MHP daha önceden seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamıştı. Bu nedenle geçici hükümet AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşacak.

KOALİSYON OLMADI

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.45 günlük sürenin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz'la bir araya gelmiş ve Anayasa'nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap