SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kritik görüşmede neler konuşuldu?

Kritik görüşmede neler konuşuldu?

03 Mayıs 2017 Çarşamba - 16:59




Kremlin Sarayı tarafından yapılan Putin ve Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklamada, Suriye krizi, kimyasal silah kullanımı ve uluslararası terörle müca





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme başladı. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Soçi kentinde yapılan görüşmede Suriye krizi, kimyasal silah kullanımı ve uluslararası terörle mücadele dahil olmak üzere yerel ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirdi. Liderlerin, Han Şeyhun’da kimyasal silah kullanımı ile ilgili fikir alışverişi yapacakları kaydedildi.

Rusya, Türkiye ve İran Astana süreci çerçevesinde Suriye krizini çözmeye yönelik siyasi-diplomatik çabalarda kilit rol oynuyor. İkili görüşmenin ardından çalışma yemeğine ve heyetlerarası görüşmeye katılacak olan Erdoğan, daha sonra mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Putin ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Bugün başta ekonomik ve ticari konular olmak üzere atılması gereken adımlar konusunda istişareler yaptık" dedi.

"SAYIN ERDOĞAN'LA AYNI FİKİRDEYİZ"

Rusya Devlet Başkanı Putin,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'nın önemli ve güvenilir bir ortağı olduğunu belirterek, "İlişkilerdeki normalleşme sürecini geride kaldı. İlişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.


Putin şu mesajları verdi:

Ortadoğu ve Suriye'deki sorunu görüştük. Sayın Erdoğan'la hem fikiriz. Suriye sorunun çözümü siyasi ve diplamotik yolla mümkün olacaktır.

Turistlerin Türkiye'de güvenliklerinin sağlanması kritik önem taşıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap